Džejn (Klikni na ova slova)

0

MinaK
12.07.2018.

Džejn

Oprezno hodajući bosa, uspela je da prođe pored razbijene flaše “Jelen” piva bez dubljih rana. Kasnije je poželela da nije.
...

Džejn je bila vrlo osetljiva na osećaj dosade. Ako joj je samo na sekund dosadno, preuzeće strašne mere da bi se animirala. Na primer, kad je imala četiri godine igrala se lutkama. Nije volela ništa drugo da radi sa lutkama osim da ih presvlači. Kada je izmenjala sve odevne kombinacije tim lutkama, bilo joj je dosadno. Imala je jednu riđokosu lutku i uvek je mrzela boju njene kose. Bilo bi jako lepo da ta lutka ima smeđu kosu, zar ne? Džejn je htela da bude velikodušna pa je našla makaze za papir i isekla sebi kosu koliko god je mogla, njen sedmogodišnji brat i ona sada su imali iste frizure. Ispada da roditelji bacaju novac na frizera za sina, ali to je priča za neki drugi put. Uzela je tu svoju kosu i zalepila ju je lutki na glavu. Jedva je čekala da pokaže mami lutkinu novu frizuru.
...
Sada je Džejn petnaestogodišnja nevolja. Ne sluša muziku. Zašto? Zar od toliko pesama na svetu, toliko izvođača, toliko žanrova, da joj se ne sviđa ništa? Jednostavno - svaka pesma ima refren koji se ponavlja. To je dosadno.
Džejn je najbolji tinejdžerski poznavatelj sinonima, ne želi da koristi iste reči više puta nego što je neophodno. Mrzela je ogledala, kad bi se gledala u ogledalu više od 20 sekundi dosadilo bi joj njeno lice. Svaki rođendan joj je bio manje-više isti. Rodbina i prijatelji joj donose poklone i slave. Ne, čekaj, ona nema prijatelja. Dok su njeni roditelji, brat i rodbina provodili vreme u dvorištu, ne podnoseći se međusobno ,ali, eto, došli su zbog Džejn koja sedi u sobi i izbegava ih sve. Grickala je nokat dok se nestrpljivo šetala po sobi u svojoj retro majici sa natpisom “AC/DC”, iako nije slušala muziku, morala je da kupi tu majicu. Trebalo joj je puno odeće jer joj ista dosadi, a u buticima jedino još tu nije kupila. Razmišljala je kako će začiniti ovaj dan. Želela je nešto ekstremno. Otmica. Neka je neko otme, adrenalin će joj biti visok, putovaće i posle će se lepo vratiti kući. Sačekala je da padne mrak i otišla je u zabačeni kraj njihovog još zabačenijeg grada. Nije bilo nikoga, niko nije hteo da je otme. Dosadilo joj je i bila je gladna. Otišla je u supermarket da kupi konzervu ananasa. Nije mogla da je nađe, pa je pitala prodavca gde je. On je rekao: “Kako ne vidiš, pa tamo gore je!”. Kad je pogledala ka gore, već je bilo prekasno. Dobila je menstruaciju u sred prodavnice. Onda je prodavac rekao: “Imaš problema sa tim? Evo ti ova kapsula, pomogla je mojoj sestri da se reši te dosade!”
Džejn je, čim je čula pojmove “rešiti” i “dosada” u istoj rečenici, popila kapsulu. Probudila se u kombiju, dođavola, nije joj dao dovoljno jaku kapsulu. Pitala se, kako joj je pošlo za rukom da bude oteta? Bila je ponosna na sebe. “Daj gas, predugo voziš tako sporo starče. Poštuj to što sam žensko ako si me već oteo.“, bila joj je prva rečenica nakon što je saznala da je oteta. “Znači budna si? Feministkinja koliko vidim?”, ogorčeno je rekao Fred, lažni radnik “Maksija” koji ju je oteo.
“Nisam ja ništa. Ne mogu biti u takvim stanjima, ne mogu imati prava mišljenja, sve mi dosadi.”
“Dobro je, makar nećeš dobiti Stokholm sindrom”.
“Ne brini, ni u kom slučaju ga ne bih dobila.”
“Čekaj, da li si ti svesna gde te vodim?”
“Već bih te ispitivala o tom mestu da jesam.”
“Malo ćeš nam pozajmiti organe, ne zameri. Svakako si izuzetna, šteta što ćeš umreti tako mlada.”
Prvi put u životu, uplašila se i progutala knedlu. Da li samo ovo sanja? Da li je ovo njen san i znak da konačno sebi treba dozvoliti malo dosade? Nije san. Ispred nje na sedištu je pisalo nešto i redovi se nisu, kao u snu, ponavljali. Stigli su, ali pre toga je Fred u drugom delu kombija pustio gas za uspavljivanje. Zavezao je usnulu Džejn za stub. Otišao je po Arona koji će obaviti potreban posao. Pouzdao se u Arona koji ovo radi godinama. U međuvremenu, rođendanska žurka polako je odmicala. Nažalost, Džejnin otac, doktor, morao je hitno da napusti zabavu da bi obavio operaciju. Džejn se probudila i shvatila koliko je Fred zapravo glup. Vezao ju je za stub samo kanapima i to samo ruke. Našla je ekser koji viri na stubu i pocepala konopac. Ekser je pao na zemlju, zajedno sa stubom koji je umalo bio uzrok smrti ove otete tinejdžerke.
Oprezno hodajući bosa, uspela je da prođe pored razbijene flaše “Jelen” piva bez dubljih rana. Kasnije je poželela da nije. Fred se vraćao sa tim iskusnim Aronom koji će joj izvaditi organe. TO JE BIO NJEN OTAC.

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

110.843
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja. Slažem se