Emocionalni krah II. dio

6

rosemary1234
22.09.2020.

Kad sam napravila ovaj profil, primijetila sam da je Teen promijenio stari izgled na sadašnji bijeli. Voljela bih da se vrati na staro. Bilo je ljepše.

Danas sam išla u teretanu i radila 30 minuta na traci i 15 minuta na biciklu, kao i obično. Uvijek se osjećam lakše nakon treninga. Sa 98 kg, polahko idem na ciljanih 65. Gubeći kg trenutnim tempom, mislim da ću uspjeti u namjeri do polovine nearedne godine. Zdrav tempo gubljenja kg je 0,5 kg sedmično.

Muzika koju slušam dok pišem: One direction - No control

Dok pišem ovo primijećujem zvijedzde i mjesec na zidu sobe. Kupila sam naljepnice prije mjesec dana. Smiruju me noću. Strah me je mraka. Kad bi zvijezde na zidu mogle imati glasove, rekla bih da ove glasovima zaglušuju tišinu noći, koja mi je uvijek jeziva.

Trenutno čitam "Anu Karenjinu". Stigla sam do sedmog dijela od njih ukupno osam. Iako je glavni lik, Ana, pobjegla od muža i djeteta jer se zaljubila u drugog, ipak je volim. U školi smo učili da je njeno nevjerstvo i ponašanje, općenito, vrlo loše. Ja je, potajno, podržavam. Razumijem osjećaj i intenzitet zaljubljivanja, jer se ja zaljubim nekih pet puta na dan. Zaljubila sam se u trenera u teretani dok mi je pokazivao kako se pali sobno biciklo u teretani. Zaljubila sam se u Arapa kojeg sam vidjela u tramvaju. Gledali smo se tako nekih 20 minuta dok nam se pogledi nisu izgubili u masi ljudi. Vidjela sam ga još jednom. Nasmijao mi se.

Zaljubim se tako i u njega. Čudno je kako ti stranac koji je došao sa druge strane svijeta može tako da ti napravi uspomenu za čitam život. Bio je i više nego lijep. A ja sam tada bila mršavija. Malo slađa nego sad. Neko bi rekao "sad me ima više za voljeti". Sviđa mi se pozitiva tog izraza.

Trudim se piti 2 litra vode na dan da vratim stari izgled. Smeta mi što do sad nisam imala momka. Doduše, imala sam jednom i zaboravila mu ime nakon dva dana veze. Šta mislite kako je završila ta veza? Njegovom drugu je to bilo nešto najsmješnije na svijetu.

Da li bi mi zaljubljivanje, ono pravo, a ne u busevima i tramvajima, izliječilo sadašnji emocionalni slom? Ove godine idem na treću godinu fakulteta i želim se potruditi uzeti Marketing kod profesora koji mi je presladak. Ne bi mi bio prvi put imati predmet kod nekoga ko mi se sviđa. Šta mislite o tome da uzmem predmet ili ga izbjegnem jer bi mi zaljubljivanje moglo biti smetnja dok pokušavam srediti život? Zanimaju me mišljenja. Pišite svoja u komentar. Pišite i da li želite nastavak bloga.

Komentari

CrnaVrana

CrnaVrana

26.09.2020.

Skrati ovo malo na suštinu inače cool blog

CrnaVrana

CrnaVrana

26.09.2020.

Ja ne kapiram kako moji glupi blogovi niočemu imaju po 10 komentara a jos 15 ljudi mi se javi u dm a ovo niko ne komentarise

MichelleObama

MichelleObama

26.09.2020.

Ne trebaš skratiti blog jer blog se i piše da obuhvati tvoj život i misli, ali najvažnije - osjećaje. Ovaj blog je odlično napisan i zapravo mogu razaznati da sve što pišeš proizlazi is dubine tvojih misli te nisi samo bezveze izmišljala opise. Sve je realisticno i tako kako je. I da, iz iskustva ti kažem da će te zaljubljivanje omesti dok slažeš komadiće života u jedinstvenu cjelinu. Jednostavno radi na sebi, svakog dana, pomalo. Kada radiš nešto važno, poslije toga se nagradi. Priušti si svaki dan komadić nečega što voliš. To je način na koji ćeš izgraditi balans života koji želiš živjeti. Malo radiš ono što voliš, a malo ono što moraš. Bravo za blog zaista!

_Pametnica_

_Pametnica_

26.09.2020.

Sviđa mi se tvoj stil pisanja. Možda će biti uvjeđenih, ali ne pišu svi dobro. Ili samo ja ne razumijem taj stil. Nadam se da ćeš uspijeti u onome što želiš :)

_Pametnica_

_Pametnica_

26.09.2020.

P. S.
@CrnaVrano, blogovi si ti super, ne budi tako samokritična

rosemary1234

rosemary1234

27.09.2020.

@CrnaVrana

Prvi blog je bio, možda, predug. Ovdje bih samo izuzela pasus o kilaži i skratila ga na jednu rečenicu. Ostalo mi je ok. Ne mogu skratiti blog jer moram pisati priču koju želim napisati, u potpunosti. Skraćivanje bi je osakatilo i imala bih osjećaj da ne pišem onako kako sam došla pisati, a to mi je glavna vodilja u započinjanju bloga.
@MichelleObama i @_Pametnica_
Hvala vam objema. Upravo radim na trecem blogu.

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

125.794
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja. Slažem se