Pisanje sastava, savjeti i mala igra na kraju bloga.

0

Helenica
08.10.2019.

Pregledavam rubriku pitanja i odgovori i naiđem na pitanje kako se poboljšati u pisanju sastavka.Dobro je da je cura pitala tako, a ne tko oni što su prije par godina a ima takvih i sada pitali da li im mi možemo napisati sastav. Pa ljudi, to je jedna od najlakših stvari u hrvatskom jeziku. Pišeš ono o čemu želiš. Pustiš mašti na volju ako ti je slobodna tema. Ako je tema jesen, piši o plodovima, šarenim bojama jeseni, o tvojim osjećajima. Ima toliko toga samo se treba sjetiti i pogledati oko sebe. Ne na internet, nego u prirodu oko sebe. Mislim da je za to što neka djeca ne znaju napisati sastav kriva tehnologija i odgoj. Samo se tipka i ne piše se. Djeca ne čitaju. Dobiju zadaću i odu na forum e ljudi jel mi može neko to napisati. Pa dajte malo promozgajte, uključite sive stanice, napravite nešto. Bar je sastav lako napisati. Iskreno ako ne znate kako se poboljšati u tome vježbajte pisati ali i vježbajte čitati. Čitanje pomaže jako puno, tko puno čita taj ima dara i za pisanje. Zašto? Zato što je pročitao puno toga i zato što ima obogaćen vokabular. Spomenula sam i odgoj, roditelji ne čitaju djeci od malena nego im samo tutnu mobitel u ruke i evo ti igrica, igraj se. Mislim stvarno, pa zar vam je teško odvojiti par minuta za dijete i pročitati mu Crvenkapicu, Trnoružicu, Ivicu i Maricu, i druge bajke. Tako dijete uči i kasnije neće na forumima ispitivati da mu pišu zadaću već će to napraviti samo. Sad sam otišla malo na drugu temu ali da se vratimo ovom. Ako se želite poboljšati u pisanju, pišite i čitajte i vježbajte.
Ajmo ovako, znači napišite priču na papir i prepišite je dolje u komentar a ja ću vam dati savjet ako želite kako je možete poboljšati. Ostali također mogu pisati i komentirati ali bez osuđivanja i govorenja, ovo je užas, ne znaš pisati i tako. Ne, to nećemo, nego pišemo svoja mišljenja i konstruktivne kritike te savjetujemo druge.

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

124.344
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja. Slažem se