Galerija Candy kava - 16 Candy kava - 13 Candy kava - 4 +10 Candy kava - 7

Ljubitelji kave, znate li da u Zagrebu postoji i ovakva kava? Koja dolazi s oblakom od šećerne vate? Čim smo čuli za ovo, morali smo čim prije otići isprobati. Sada vam javljamo dojmove.

Kava s oblakom? Da, i tako nešto postoji. Što sve neće izmisliti! Ova nam je neobična ponuda zapela za oko i morali smo provjeriti o čemu se tu radi. Kava je nešto bez čega si većina ljudi ne može zamisliti svakodnevicu, a s vremenom postoji sve više varijanti kave. Obična crna kava je dobila tisuću i jednu verziju. Ako voliš običnu kavu – super, a ako voliš isprobavati nove stvari i nove kave, onda si sada na pravom mjestu. U Zagrebu se u jednom kafiću nudi „Candy kava“ – obična ili ledena, a fora je s njom da dolazi s oblakom od šećerne vate. Izgleda lijepo i fotogenično kada smo ju vidjeli na društvenim mrežama, a je li takva i za stvarno, kakva je i isplati li se otići na nju? Saznaj naše dojmove u nastavku!

Gdje je?

Ova je kava dio ponude jednog kafića koji se nalazi na Bundeku. Zove se Michi Garden, a pronaći ćeš ga u Bundek centru, odmah na samom ulazu (ako ulaziš sa strane gdje je park Bundek). Na adresi je Ulica Damira Tomljanovića 7, a najbolje ćeš ga prepoznati po tome što izgleda kao mala džungla. Iskače iz ostalih prostora jer je terasa sva u biljkama i zelenilo je nemoguće ne primijetiti i s veće udaljenosti.

Candy kava - 13

Michi Garden

Ovaj kafić ima prilično veliku slatku terasu na koju ti preporučamo da sjedneš ako je vani toplije. Bit će ti puno slađa atmosfera. No, ni unutarnji dio nije loš, nemoj nas krivo shvatiti. Totalno slatko uređeno s udobnim foteljama i kaučevima. Izgleda moderno i cozy istovremeno. Ako tražiš neki fotogenični kafić, ne moraš tražiti dalje, ovo je taj. Sve je tu tako lijepo, gdje god sjela. Osim kave na koju smo i išli i o kojoj ćemo ti sada reći nešto više, isprobali smo i njihovu domaću limunadu – koja je 5/5.

Što je to točno i koliko košta?

A sada na glavnu zvijezdu: Candy kava. Padamo na lijepe stvari, a ova je kava stvarno lijepa. Drugačija je po tome što se poslužuje uz šećeru vatu ili „cotton candy“ na engleskom odakle i naziv „candy kava“. Ideja je da se štapić sa šećernom vatom stavi iznad kave i da toplina iz kave otapa šećer s njega koji onda pada kao kišica u kavu i na taj se način kava zaslađuje.

Candy kava - 12

Koncept koji nigdje kod nas do sada osim ovdje nismo vidjeli. Šećerne vate se dobije itekako dosta da zasladi kavu, ali i da ju malo otrgneš s prstima dok čekaš da se otopi. Naručili smo običnu kavu, ali postoji i hladna varijanta. Očekivano, čim je u pitanju nešto drugačije, možeš unaprijed znati da ovdje kava neće koštati euro ili dva. Za ovu ćeš morati platiti 4.90 eura.

Par dodatnih informacija o ovoj kavi

Cijeli pladanj koji dobiješ kada naručiš ovu kavu je fora i osjećat ćeš se posebno, a konobar čak i napravi malu prezentaciju gdje ti objasni sve kako funkcionira. Uz nju dobiješ i vrčić s mlijekom i ukrasni biljku – vjerojatno pretpostavljaju da ćeš ju fotkati pa ovako imaš sve za okinuti fora kadar. Ono što smo se pobojali je da će biti preslatka zbog šećerne vate koja se topi u nju, ali nije! Taman je slatka. Ako voliš da kava bude baš slatka, morat ćeš tražiti dodatan šećer – ili pustiti da se šećerna vata više otopi. Mi nismo imali strpljenja čekati pa smo pola vate pojeli i prije nego se stigla otopiti. Fora je gledati kako se šećerna vata topi. Neće ti se otopiti odmah, stigneš ju pofotkati prije bez problema. Možda malo nastane i „nered“ ako pomičeš vatu jer krenu tanke niti i padati po šalici, ali ne puno i ona ne postane ljepljiva pa se svejedno lako pije.

 

 

Isplati li se otići na nju?

S obzirom da je cijena prilično velika za šalicu kave, pitanje je isplati li se uopće ovo? Jesmo li bacili novac u vjetar ili ne? Neki će se složiti, neki sigurno ne, ali po nama, ovo se isplati. Nije kava na koju ćeš ići svaki dan, to definitivno, ali je kava na koju možeš otići ponekad kad se želiš počastiti. Fora ju je isprobati upravo zato jer je toliko drugačija. Kava kao kava je fina, a to je isto bitna stavka. Od nas imaju plus!
 

candy kava michi garden neobična kava Zagreb cotton candy kava kava sa šećernom vatom kava s oblakom posebna kava budi in uz teen

Još vijesti