Mala djevojčica

Laganje se uvijek doživljava kao nešto negativno i od malih nas nogu roditelji uče da ne smijemo lagati i da je to ružno. Bez obzira na to, navika laganja se svejedno kod nekih stvori. Jesi li ti jedna od tih?

Sigurno se tvoji mama i tata sjećaju kakva si bila kao mala i rado će ti pričati o tome i svim nepodopštinama koje si radila. Jedna loša navika koju djeca pokupe i usvoje još kada su jako mali i imaju svega par godina je i laganje. Pitaj roditelje jesi li kao mala lagala jer ispada to otkriva par stvari o tvojoj osobnosti. Iako je laganje uvijek predstavljeno kao loše – i je loše, nemoj nas krivo shvatiti, no kada kao djeca izgovaramo neke laži to govori neke pozitivne i dobre stvari o nama.

Kardashiani Psihologinja otkriva kako znati jesi li najdraže dijete u svojoj obitelji

Vjerojatno ti ovo sada nema smisla, ali laganje kod djece otkriva neke druge stvari nego laganje kod odraslih. S obzirom da se djeca i njihov mozak tek razvijaju, kada već u tako ranoj dobi mogu shvatiti laganje i koristiti se njime pokazuje da su inteligentni. Ovo nije izmišljeno nego je isto potvrdilo i istraživanje koje je radio Dr. Kang Lee na Sveučilištu u Torontu.

Kada kao mali lažemo to znači da smo shvatili kako naš mozak radi na jedan način, a onaj od drugih ljudi na drugi i da oni neće znati ako lažemo jer ne razmišljaju isto kao i mi. Također, kada kao mali lažemo pokazujemo da imamo itekako puno samokontrole jer nije lako kontrolirati govor tijela kada se laže. Zbog svega toga, ako si kao mala lagala to pokazuje da si inteligentna i kreativna osoba! Dakle, koliko god da je laganje loše, ono pokazuje da si u razvoju već od malih nogu pokazala da si pametna.

Luka Modrić i Ema Luketin Top 10 najpopularnijih imena u Hrvatskoj u zadnjih godinu dana – je li i tvoje na listi?

Laganje kod djece Istraživanje što to govori o tebi osobine povezane s laganjem

Još vijesti