Menstruacija i parfem

Sigurno nisi znala da su tvoja menstruacija i osjet miris na neki način povezani. Ovisno o tome koji ti je dan ciklusa, to će utjecati na to koliko dobro osjetiš parfeme. Evo bi li tada trebala kupovati parfeme ili ipak ne.

Cure su totalno zanimljiva bića, a ovo će ti to samo potvrditi. Dečki će reći da smo komplicirane, ali mi kažemo da smo jedinstvene i posebne. Ovo je još jedna stvar koja samo dokazuje koliko smo posebno. Sigurno si već primijetila da ti imaš puno više istančan miris nego tvoj dečko ili prijatelj. To nije slučajno. Cure stvarno imaju bolje razvijen osjet mirisa od dečki!

Menstruacija Pozitivne strane menstruacije: 7 pluseva zbog kojih ćeš ju manje mrziti kada ti dođe sljedeći put

To je povezano s biološkim razvojem, ali kod cura na osjet mirisa može utjecati i vrijeme u mjesecu, točnije gdje su u svojem menstrualnom ciklusu. Kako piše Popsugar, istraživanja su pokazala da u mjesecu kada ovuliramo, imamo još izraženiji osjet mirisa. Više smo osjetljive na mirise i bolje ih detektiramo. To može utjecati i na tvoju kupovinu parfema u tom razdoblju – a evo kako i bi li tada trebala kupovati parfeme ili pričekati da ti taj dio ciklusa prođe?

Hormoni koje tijelo tada više proizvodi su zapravo ti koji utječu na pojačan osjet mirisa. Točnije, hormon estrogen. Tako u to vrijeme možeš osjetiti mirise koje inače ne bi osjetila, ali i svaki će ti miris biti intenzivniji nego inače. Kada je točno to vrijeme? Postoje različiti kalkulatori koji ti mogu pomoći izračunati kada je točno tvoja ovulacija, ali obično je to 2 tjedna prije nego što ti dođe menstruacija. To je to vrijeme kada ti je osjet mirisa najbolji. Je li tada dobro ili loše vrijeme za kupovati parfeme? Dobro je jer ti je miris vrlo osjetljiv i lakše ćeš odlučiti sviđa li ti se neki parfem ili ne. S druge strane, zbog toga što ti je osjet mirisa intenzivniji, to te može preplaviti i nakon nekoliko isprobanih parfema te može početi boljeti glava.

Parfemi Parfemi koje su kreirale slavne zvijezde, a koji su TOP: Ovih 8 moraš isprobati čak iako ne voliš njihove vlasnice

Ako si spremna pretrpjeti moguću glavobolju, ovaj bi ti period mogao olakšati biranje parfema. Naravno, ako inače imaš problema s migrenama i glavoboljama, onda tijekom ovulacije nikako nemoj ići kupovati parfem.

menstruacija menga parfemi cure kupovanje parfema utjecaj menstruacije na miris pravo vrijeme za kupovati parfem

Još vijesti