Justin Bieber

Život može biti pravi izazov, a stres ne bira ni vrijeme ni mjesto, a ni osobu. No, kako bi si olakšala težak teret stresa, donosimo ti uvid u tajne nekih od tvojih omiljenih zvijezda i njihove jedinstvene strategije suočavanja s tim izazovom.

Cura puna sebe U srednjoj je bolje NE IMATI dečka: 7 razloga zašto ti je sada bolje bez njega

Svaka se osoba našla u situaciji gdje se suoči s neizvjesnošću i ne zna kako postupiti usred stresa. Iako je ta situacija vrlo neugodna, prirodna je i, vjerovala ili ne, jako česta. Važno je kako ćemo odabrati nositi se s tim izazovom i pronaći strategije koje nam pomažu prevladati stresne trenutke. U tim trenucima, važno je pridati pažnju vlastitim emocionalnim potrebama i pronaći pozitivne načine suočavanja s izazovima. Mi smo pronašle 5 zanimljivih i zabavnih načina kako naše najdraže slavne osobe pobjeđuju bitku sa stresom!

1. Jennifer Aniston - grickanje
Jennifer Aniston, poznata glumica, otkriva svoj jednostavan trik za opuštanje - čips! Za nju, hrskavost čipsa nije samo ukusna poslastica, već i instant terapeutski doživljaj. Sam zvuk hrskanja dok jede čips smiruje njezin um, pružajući trenutno opuštanje čak i u najizazovnijim trenucima. Ovaj pristup pokazuje da ponekad male, jednostavne radnje mogu imati veliki utjecaj na smanjenje stresa.

 
2. Zendaya - bojanje
Zvijezda serije "Euforija", Zendaya, dijeli svoj kreativni način suočavanja sa stresom. Na društvenim mrežama je podijelila sliku svoje "stanice za kreativu" kod kuće, gdje uživa u bojanju. Bojanje u njezinim knjigama za bojanje ne predstavlja samo umjetnički izraz, već i terapeutski bijeg od stvarnosti. Ovo naglašava važnost pronalaženja kreativnih izraza kao sredstva za opuštanje i izbjegavanje stresnih situacija.


3. Justin Bieber - prizemljivanje
Justin Bieber dijeli jednostavan, ali učinkovit način suočavanja sa stresom - tehniku nazvanu "prizemljivanje". Preporučuje se fokusirati na pet stvari koje vidiš, četiri stvari koje dodiruješ, tri stvari koje čuješ, dvije stvari koje mirišeš i jednu stvar koju kušaš. Ova tehnika pomaže povratiti osjećaj kontrole u trenucima kada se čini da gubiš tlo pod nogama, ističući važnost svjesnog prisutnosti kao sredstva za smanjenje stresa.

 
4. Ed Sheeran - isključivanje
Talentirani glazbenik Ed Sheeran prošao je kroz dvogodišnju "digitalnu detoksikaciju" kako bi ponovno pronašao ravnotežu u životu. Otkrio je kako je gledanje svijeta kroz ekran zamaglilo njegov stvarni doživljaj svijeta i sebe. Nakon detoksa, Sheeran se osjećao mirnije i manje pod pritiskom, što ukazuje na važnost odvajanja od digitalnih uređaja radi očuvanja mentalnog zdravlja.


5. Demi Lovato - drijemanje
Demi Lovato, bivša Disney zvijezda i glazbenica, preporučuje održavanje ravnoteže između škole, posla, društvenog života i obitelji kao ključno rješenje za suočavanje sa stresom. Njezina strategija uključuje i vrijeme za drijemanje, priznajući važnost odmora i brige o vlastitom mentalnom zdravlju. Ovaj pristup naglašava važnost cjelovitog pristupa životu kako bi se održala stabilnost i smanjio stres.


Možeš prilagoditi ove taktike svojim potrebama i stvoriti vlastitu proceduru suočavanja sa stresom. Inspiriraj se životima tih poznatih osoba koje su pronašle svoj jedinstveni način održavanja mentalnog zdravlja u zahtjevnom svijetu zabave.

Druženje prijatelja Postavite ova pravila sami sebi odmah na početku školske godine: Bit će manje stresa i više slobodnog vremena

 

 

 

stres savjeti Opuštanje

Još vijesti