Visoka cura

Visina je jedna od onih karakteristika koje se često ističu u društvu, ali na način koji može biti neugodan za visoke djevojke. Kroz redove raznih komentara i pitanja koje visoke djevojke često čuju, postaje jasno da se visina često doživljava kao prepreka, umjesto kao jednostavna biološka činjenica.

Zendaya i Jennifer Lopez Slavne cure koje su nam dale savjete o samopouzdanju: 15 izjava i citata koje moraš čuti


Visoke djevojke, baš kao i sve ostale, žele biti prepoznate po svojim unutarnjim kvalitetama, osobnosti i postignućima, a ne samo po svojoj visini. Stalno isticanje visine može izazvati osjećaj nepoželjnosti i umanjiti samopouzdanje. Komplimenti koji su uvjetovani visinom ili pretpostavke o tome što bi visoka djevojka trebala raditi ili kako bi trebala izgledati nisu samo neprimjereni, već i štetni za samopouzdanje i samopoštovanje.

1. "Kako je tamo gore?"
Iako se može činiti kao bezazlen komentar, ovo pitanje može postati dosadno i iritantno jer visoke djevojke često čuju istu šalu iznova i iznova. To može dovesti do osjećaja prozivanja, isključenosti i neprihvaćanja.

2. "Zašto nosiš pete? Ionako si dovoljno visoka."
Odluka o nošenju peti ili ne bi trebala biti povezana s visinom. Visoke cure imaju pravo nositi ono što žele i osjećati se udobno u svom tijelu, baš kao i djevojke koje su niže.

via GIPHY


3. "Sigurno te je lako pronaći u gomili."
Iako ovo može biti istina, stalno podsjećanje na visinu može biti zamarajuće i neugodno. Visoke cure žele biti više od svoje visine; žele biti poštovane zbog svojih sposobnosti, osobnosti i doprinosa, a ne žele da je prva asocijacija na njih upravo njihova visina.

4. "Jesi li sigurna da ne bi trebala igrati košarku?"
Pretpostavke o tome što bi netko trebao raditi temeljene su na stereotipima. Visina ne određuje interese ili sposobnosti osobe. Svaka cura ima pravo odabrati svoje hobije i aktivnosti bez osuđivanja ili stereotipiziranja.

via GIPHY


5. "Bilo bi ti bolje da si malo niža."
Ovaj komentar može nanijeti emocionalnu štetu visokoj djevojci jer sugerira da njezina visina nije prihvatljiva ili poželjna. Umjesto toga, trebali bismo slaviti raznolikost tijela i cijeniti ljepotu svake osobe bez obzira na visinu.

6. "Da si malo niža, bila bi savršena."
Svaka osoba je savršena upravo onakva kakva jest. Komplimenti ne bi trebali biti uvjetovani visinom ili bilo kojom drugom fizičkom karakteristikom. Umjesto toga, trebali bismo cijeniti ljepotu i jedinstvenost svake osobe bez obzira na vanjski izgled.

via GIPHY


7. "Kako si visoka? Moram znati."
Ponekad ovakva pitanja mogu biti previše osobna i neprimjerena. Visina nije uvijek nešto o čemu se ljudi žele razgovarati ili dijeliti. Umjesto toga, fokusirajmo se na razgovore koji su relevantni i ugodni za obje strane.

8. "Vjerojatno ti je teško naći dečka jer si tako visoka."
Ovaj komentar nije samo bezosjećajan, već i jako pogrešan. Visina ne bi trebala biti faktor koji određuje ljubavni život osobe, a pretpostavke o tome mogu biti uvredljive i površne.

via GIPHY


9. "Nikada neću shvatiti tvoje probleme s pronalaskom odjeće koja ti odgovara."
Iako možda može biti istina da je pronalaženje odjeće koja odgovara visokim curama izazovnije, ovaj komentar može zvučati kao omalovažavanje stvarnih poteškoća s kojima se suočavaju visoke djevojke. Umjesto toga, trebali bismo pokazati suosjećanje i razumijevanje za njihove jedinstvene izazove.

Umjesto što se fokusiramo na vanjske karakteristike, trebale bismo se truditi cijeniti ljude bez obzira na njihovu visinu. Osim toga, važno je razumjeti da su visoke djevojke suočene s stvarnim izazovima. Suosjećanje i razumijevanje za njihove jedinstvene situacije mnogo su važniji od nepromišljenih komentara koji mogu nanijeti emocionalnu štetu.

Cura i dečko Sedam stvari koje nikada ne smiješ raditi pred simpatijom! Ovakvo ponašanje ga može samo otjerati

 

visina uvrede samopouzdanje visoke cure

Još vijesti