Apliciranje kreme

Jesu li tvoje ruke suhe otkako je počela zima? Pate li tvoji prsti i zglobovi od hladnoće? Je li stvarno došlo do toga da ti se stvaraju grozne i bolne zanoktice koje ti smetaju? Ne brini, donosimo ti 5 načina kako tvoje ruke mogu ostati meke i njegovane.

Isprobavanje prstenja Želiš izabrati savršeni prsten? Pronađi dizajn koji najbolje odgovara tvojem obliku prstiju

Možda zvuči čudno da je u doba godine kada su temperature niže, tvoja koža najsuša. Ako želiš nešto osušiti, obično to griješ, zar ne? Tijekom zime, koža je zapravo mnogo sklonija isušivanju. Prepoznatljivi znakovi su bol, perutanje i lagano crvenilo. Ruke su posebno osjetljive. Zašto se to događa? Pa, hladne temperature smanjuju apsolutnu vlažnost zraka, što znači da zrak nije u stanju zadržati toliko vode. To, u kombinaciji s činjenicom da se temperature u zatvorenim prostorima često povećavaju (zbog centralnog grijanja), znači da voda jednostavno isparava s kože, uzrokujući njezino isušivanje i pucanje. Dakle, kako liječiti i spriječiti suhe ruke?

1. Izbaci parfimirani sapun
Ako imaš suhu kožu, sapun ti je najveći neprijatelj, pogotovo tvrdi sapun. Umjesto toga, pokušaj se prati hidratantnom kremom. Potraži sastojke poput glicerina i lanolina koji će omekšati i vanjski sloj kože učiniti vodootpornim. Hidratantni proizvodi dostupni su i za tuširanje. Ako nisi sigurna što izabrati, posavjetuj se s prodavačicama ili liječnikom. Zlatno pravilo je izbjegavati sve što proizvodi pjenu. Mjehurići nisu dobri za suhu kožu.

via GIPHY

2. Peri se toplom, ne vrućom vodom
Iako može biti ugodno u hladno doba godine, izbjegavaj vruću vodu. Vjerojatnije će isprati prirodno ulje koje tvoja koža treba da bi ostala vodootporna. Umjesto toga, koristi toplu vodu. Topla voda pomaže otvoriti pore na koži, što olakšava uklanjanje nečistoća i viška sebuma. Osim toga, tuširanje toplom vodom može poboljšati cirkulaciju krvi, pružajući koži zdrav sjaj. Važno je napomenuti da preduge i vruće tuševe treba izbjegavati kako bi se sačuvala prirodna hidratacija kože i spriječilo isušivanje.

Kreme za lice Jeftine kreme za lice koje rade posao jednako dobro kao i puno skuplje: Moraš znati za ovih 8

3. Nanesi hidratantnu kremu nakon pranja
Kada opereš ruke, nanesi hidratantnu kremu kako bi zadržala vlagu. Gušće kreme ili masti su bolje, ali možeš pronaći i izdašnije kreme ili losione koji su praktičniji i udobniji tijekom dana. Ponovno, izbjegavaj previše parfimirane proizvode. Nakon nanošenja hidratantne kreme, obavezno posveti posebnu pažnju zanokticama i kutikulama kako bi održala cjelokupnu hidrataciju ruku. Gušće kreme i masti pružaju dugotrajniju hidrataciju, posebno korisnu u suhim i hladnijim uvjetima. Također, obrati pažnju na sastojke, birajući proizvode s dodatkom vitamina i antioksidansa koji dodatno podržavaju zdravlje kože. Izbjegavaj proizvode koji sadrže agresivne kemikalije koje mogu iritirati kožu.

4. Hidratiziraj ruke prije spavanja
Noćno vrijeme je tvoja prilika da popraviš oštećenja na koži. Potraži kremu ili mast umjesto losiona, jer će biti učinkovitiji. Masti koje sadrže vazelinsko ulje posebno su učinkovite. Nanesi proizvod na cijelu ruku i masiraj kožu. Ako su tvoje ruke u jako lošem stanju, izbjegavaj mirisne proizvode, jer je vjerojatnije da će iritirati kožu. Pusti da se upije u kožu dok spavaš i probudit ćeš se s mekšim rukama.

via GIPHY

5. Nosi rukavice
Nošenje rukavica vani povećat će vlagu zraka pored tvoje kože i usporiti gubitak vode iz kože. Drži ruke toplima i zaštićenima kako bi spriječila isušivanje kože. Biraj rukavice izrađene od prirodnih materijala poput pamuka ili vune jer će omogućiti koži da diše, dok istovremeno pružaju toplinu. Ako su vanjski uvjeti posebno suhi, razmisli o nanošenju tanjeg sloja hidratantne kreme prije stavljanja rukavica kako bi dodatno očuvala vlagu kože. Imaj na umu da, osim zaštite od hladnoće, rukavice također sprečavaju izravan kontakt s agresivnim tvarima i iritantima koji mogu uzrokovati suhoću i crvenilo kože.

Ako ovo ne djeluje, posjeti stručnjaka! Ako tvoje ruke bole, suhe su, ispucane ili krvari, a ne reagiraju na ove mjere, tada se naruči kod dermatologa. On će ti moći pružiti stručnu pomoć i savjet.

Zimski makeup Imaš suhu kožu i šminkanje zimi ti je noćna mora? Uz ovih 5 savjeta koža će ti biti svježa, a makeup sjajan

 

suhe ruke suhoća hidratacija zima zanoktice

Još vijesti