Prekid

Saznati da te dečko kojeg voliš vara je teško iskustvo. Ne možeš vjerovati da je on, kojemu si toliko vjerovala, sada taj koji te najgore povrijedio. Teško je prijeći preko takvog poteza. Sigurno u sebi osjećaš miks emocija koje ti ne daju normalno razmišljati.

Varanje Sumnjaš da te dečko vara? Ako ga prepoznaješ u ovih 9 situacija, možda si u pravu


Uvjeravamo te da ćeš, ako si posvetiš dovoljno vremena, iz ove agonije izaći kao bolja i jača osoba. Kada doživiš prevaru, važno je okrenuti se sebi, svojoj dobrobiti i svojim planovima za budućnost. Nema smisla stajati na mjestu i pitati se što bi moglo biti da su se stvari odvijale drugačije… Dozvoli nam da te provedemo kroz 5 koraka kako najlakše preboljeti prevaru i krenuti dalje.

1. Prestani kriviti sebe
Prvi korak u procesu prebolijevanja prevare je prestati kriviti sebe. Važno je shvatiti da ne postoji ništa što si mogla učiniti da spriječiš tu situaciju. Prevaru nije uzrokovalo tvoje ponašanje ili nedostatak ljubavi, već je to osobna odluka tvog (bivšeg) dečka. Oslobađanje od krivnje ključno je za početak iscjeljenja. Razmisli o vlastitoj vrijednosti i znaj da zaslužuješ li ljubav i poštovanje, bez obzira na postupke drugih.

via GIPHY

2. Dopusti si tugovati
Drugi korak u procesu iscjeljenja je dopustiti si tugovati. Iako je ovo težak period, tuga je prirodna reakcija na izdaju. Plakanje i izražavanje emocija pomažu ti osloboditi teške terete koje nosiš. Nemoj se sramiti svoje tuge, dopusti si osjećati bol i pusti emocije da te prođu kako bi mogla krenuti dalje. Pronađi načine kako se brinuti o vlastitom emocionalnom blagostanju, možda kroz terapiju ili razgovor s pouzdanim prijateljima.

3. Pomiri se s činjenicama
Treći korak je suočavanje s realnošću situacije. Prihvati da se prevara dogodila i da je to sada dio tvoje prošlosti. Izbjegavanje iluzija i suočavanje s istinom pomaže ti postaviti temelje za daljnje iscjeljenje. Razumijevanje situacije omogućava ti da gradiš budućnost na čvrstim temeljima. Postavljanje jasnih granica i postizanje unutarnjeg mira ključno je za napredak.

via GIPHY

4. Uživaj u društvu prijatelja 
Četvrti korak je okretanje pozornosti prema podršci prijatelja. Prijatelji su tu da te podignu i pruže ti emocionalnu podršku. Uživaj u druženju s ljudima koji te vole i brinu se za tebe. Razgovori, smijeh i zajedničke aktivnosti pomoći će ti da se osjećaš povezano i da postupno zaboraviš bolnu prošlost. Razmišljaj o zajedničkim projektima i aktivnostima koje će ti pomoći da se fokusiraš na pozitivne aspekte života.

5. Ojačaj svoje samopouzdanje
Nakon što si prošla kroz proces tuge i pomirenja, vrijeme je da se posvetiš jačanju svoje unutarnje snage i samopouzdanja. Podsjeti sebe na svoje kvalitete, postignuća i ono što te čini posebnom. Fokusiraj se na svoje osobne ciljeve i interese. Razvijaj se kao osoba i pronađi zadovoljstvo u vlastitom rastu. Kroz ovo jačanje samopouzdanja, postat ćeš otpornija na buduće izazove i lakše ćeš privući ljude koji cijene tvoju vrijednost.

via GIPHY

6. Otvori se novim mogućnostima
Nakon što si prošla kroz proces iscjeljenja, vrijeme je da otvoriš svoje srce novim mogućnostima i iskustvima. Ne dopusti prošloj boli da definira tvoju budućnost. Razmišljaj o svojim strastima, interesima i ciljevima. Postavi si nove izazove i stvori prostor za ljude koji te podržavaju i doprinose tvojoj sreći. Nemoj se zatvarati zbog prošle povrede, umjesto toga, koristi to iskustvo kao most prema boljoj budućnosti u kojoj ćeš pronaći ljubav, sreću i ispunjenje.

7. Ne osvećuj mu se
Posljednji korak u procesu prebolijevanja prevare je odlučiti se ne osvećivati. Iako može biti iskušenje uzvratiti istom mjerom, osveta neće donijeti pravu satisfakciju. Fokusiraj se na svoj osobni rast i sreću umjesto da trošiš energiju na negativne emocije i osvetu. Oprosti, ali se istovremeno distanciraj od toksične situacije kako bi mogla izgraditi bolju budućnost bez tereta prošlosti. Postavljanje granica i usmjerenje prema pozitivnim promjenama pomoći će ti da izgradiš snažan temelj za vlastitu sreću.

Nevjera u vezi Varate li svog dečka, a da toga niste ni svjesne? Donosimo konkretne primjere „mikro-varanja“ u vezi

 

 

prevara veza dečko povrijeđenost prebolijevanje nevjera

Još vijesti