Cura i dečko na spoju

Razgovor o bivšima se treba dogoditi i skroz je normalno da te zanimaju neke stvari o bivšoj curi tvog dečka. Ako on sam i ne pokreće razgovor na tu temu, možeš ti. Evo što ga tada pitati o njoj, a što nije baš najbolja ideja.

Ovo može biti sklizak teren. Razgovor o bivšima nije najugodniji niti najzabavniji, ali je jedan koji se mora dogoditi. Ili prije početka veze ili nekada na početku veze. Osim što smo znatiželjni i želimo znati što se točno dogodilo i zašto veza nije uspjela ili prije koliko je završila, isto tako takve stvari nije niti loše znati jer ti mogu otkriti još nešto o dečku s kojim se viđaš. Što je okej pitati o bivšoj bez da to izgleda čudno i što bi zapravo sve trebala znati, a koja su pitanja ipak malo neprimjerena i možda je bolje da ih ne pitaš? Donosimo ti 9 pitanja koja bi zapravo trebala pitati i na koja moraš znati odgovore, ali i njih 7 koja je bolje ne pitati o ovoj temi.

Pitanja o bivšoj koja trebaš pitati

1.Zašto su prekinuli?
Od svih informacija koje trebaš znati, ovo je jedna od bitnijih. Razlog prekida je bitan i može ti reći nešto o tvom novom ili budućem dečku. Isto tako, ako mu je teško pričati o tome, to ti također može nešto reći (da ju nije prebolio).

2.Prije koliko je bio prekid?
Želiš znati kada se dogodio prekid i je li od njega prošlo već neko vrijeme. Odmah ćeš po tome znati misli li s tobom ozbiljno ili te možda samo koristi da ne misli na bivšu ako se prekid friško dogodio.

3.Jesu li se vraćali jedno drugom nakon prekida?
Je li to bilo to kada su prekinuli ili jedna od onih veza gdje se dogodi bezbroj prekida, ali se na kraju uvijek vrate jedno drugome? Imaš svako pravo znati ovakve stvari jer ti mogu reći koliko je ozbiljan s tobom.

4.Koliko je veza do sada imao?
Ne odnosi se na posljednju bivšu, već općenito bivše, ali je informacija koju bi ti trebao otkriti.

5.Koliko je prošla veza trajala i koliko je bila ozbiljna?
Koliko su dugo bili skupa? Naravno da to želiš znati i imaš svako pravo pitati. Neki parovi znaju biti skupa godinama, ali vezu ne doživljavaju previše ozbiljno.

6.Jesu li sada u kontaktu s nekom od bivših?
Da ne bi kasnije imala iznenađenja, najbolje je ovo odmah pitati. Neke cure ne smeta ako im je dečko u prijateljskom odnosu s bivšim djevojkama, ali neki ovo neće tolerirati. Zbog toga je najbolje da odmah na početku popričate o tome.

7.Prate li se na društvenim mrežama?
Možda nisu u kontaktu na način da se dopisuju ili viđaju, ali ako se i prate na društvenim mrežama to ti može biti mali znak upozorenja da ju možda još nije prebolio.

8.Tko je inicirao prekid?
Ukoliko te zanima, ovo je još jedno od pitanja koje je skroz okej pitati i koje bi zapravo i trebala pitati. Ne moraš zabadati nos previše u njihov prekid, no sve informacije koje mogu utjecati na vaš odnos, trebala bi znati.

9.Gdje su se upoznali?
Ovo nije nužno pitanje koje bi trebala postaviti, ali ako te jako zanima, možeš ga i to nekada pitati. Čisto da znaš koju lokaciju da izbjegavate jer bi ona mogla biti tamo, da ne bude neugodnih trenutaka.

Pitanja o bivšoj koja ne bi trebala pitati

1.Je li zgodnija od tebe?
Naravno da će ti reći da nije i to je jedini pravi odgovor na to pitanje. Nema zapravo niti smisla niti potrebe da ga uopće pitaš. Samo će izgledati kao da si previše opsjednuta s njegovom bivšom. Nemaš se zašto uspoređivati s njom, ona je prošlost. Ne treba te uopće biti briga kako je izgledala. Samo ćeš si stvoriti stres.

2.Sviđa li mu se još uvijek?
Pretpostavka je da mu se ne sviđa ako pokušava nešto s tobom. Da mu se i sviđa, vjerojatno ti neće priznati. Ovo pitanje je još jedno koje nema smisla pitati.

3.Što mu se posebno sviđalo na njoj?
Kao što smo rekli, ne bi se trebala uspoređivati s njom. Iako može biti samo znatiželja ta koja te tjera da pitaš ovo pitanje, radije nemoj. Između ostalog, ne želiš ga podsjećati na nju i na pozitivne stvari vezane za nju. Kao da ga želiš navesti da razmišlja o njoj.

4.Je li bila draga njegovoj obitelji?
To je prošlost i sada je to totalno nebitno. Odgovor na ovo pitanje te može učiniti dodatno nesigurnom kada dođe trenutak da ti upoznaješ njegovu obitelj. Nemoj si to raditi. Bila im draga ili ne, bivša je i nije bitno što misle o njoj.

5.Je li se dobro ljubila? Bolje ili lošije od tebe?
Kako se ljubila, kakva je bila u krevetu i sve slične stvari nisu nešto što bi trebala pitati. Ovakav razgovor može samo ispasti jako neugodan i učiniti vaš intimni odnos neugodnijim. Takvi razgovori nikada ne vode na dobro.

6.Jeste li po čemu slične?
Znamo da se želiš usporediti s njom i dokazati si da si ti bolja od nje, ali to nije najbolja ideja. To jeste li po čemu slične ne bi tebi trebalo biti bitno. Samo ćeš onda o tome razmišljati i ako jeste slične, mislit ćeš da je dečko s tobom jer ga podsjećaš na bivšu, a možda to uopće nije slučaj. Nekima ne bi bilo niti ugodno možda pričati o ovome.

7.Kako se zvala i gdje živi?
Zašto? Da ju možeš stalkati? Znaš da kada ti kaže, da ćeš ju ići pretraživati i tražiti na društvenim mrežama. I da se nećeš moći zaustaviti! Nemoj postati opsjednuta s njom, a ovakva pitanja bi mogla odvesti na taj put.

bivša bivsi veza ljubav pitanja o bivšoj što pitati o bivšoj što ne pitati o bivšoj vezi sadašnjeg dečka ljubavni savjet što sve trebaš znati o bivšoj

Još vijesti