Prijateljice

Dosta je bitno prepoznati na vrijeme tko ti je pravi, a tko fejk prijatelj da ne bi dobila nož u leđa kasnije ili bila jako razočarana. Neka ti to ponašanja mogu otkriti, samo treba znati gdje gledati.

Neće svatko koga smatraš prijatelj to stvarno i biti. Nažalost je to istina koju ćeš prije ili kasnije naučiti možda i na teži način. Malo je bolno kada shvatiš da netko koga ti smatraš dobrim prijateljem, tebe uopće ne smatra nikakvim prijateljem. Ili se samo pravi da ste prijatelji dok ima neke koristi od tebe. Da bi takvih razočarenja imala što manje, možeš pokušati na vrijeme prepoznati tko ti je pravi prijatelj, a tko baš i ne. To ćeš vidjeti po ponašanju neke osobe. Postoje neke stvari koje će raditi samo fejk prijatelji i tako ćeš ih uhvatiti. Pravi prijatelji nikada neće raditi ovih 10 stvari.

1.Biti tu samo kad nešto trebaju od tebe
Pravi će prijatelji biti uvijek tu, a fejk samo onda kada to njima odgovara. Ako ništa ne trebaju od tebe, neće se ni javljati duži period niti će se imati vremena vidjeti. Tek kada od tebe mogu imati neke koristi, onda ćeš im biti dobra. Točnije, onda ćeš im biti predraga i najbolja frendica.

2.Stavljati fokus uvijek samo na sebe
Kada se nađete i pričate, fokus je uvijek samo na njima. Nikada te ne pita „što ima novog kod tebe?“, ili „kako ti je bilo prošli tjedan na onom dejtu?“ i slično. Njih ne zanima tvoj život, već samo pričaju o svom.

Loše prijateljice Najgori tipovi frendica koje možeš imati: Top 5 vrsta prijateljica s kojima je ipak bolje prekinuti

3.Vrijeđati te
Neće to biti možda direktne uvrede, već će ih pokušati zamaskirati u šalu ili u „dobronamjeran“ savjet.

4.Činiti da se u njihovom društvu osjećaš manje vrijednom
Hvalit će se non stop, uzdizati se iznad tebe i svih, uvijek imati za reći nešto bolje od tebe, imati bolje ideje… Kada se družiš s takvom osobom, kasnije ćeš se osjećati loše. Uvijek će pronaći način da zadaju udarac tvom samopouzdanju.

5.Nikada se prvi javiti za druženje
U pravom ćeš se prijateljstvu nekada ti prva javiti, nekada tvoja prijateljica, i to je normalno. Kada se netko NIKADA ne javlja prvi i ima neke izgovore za to, to ti nije pravi prijatelj. Kada je nekome stalo, kako bi prijateljima trebalo biti, uvijek će pronaći vremena za tebe.

6.Otkrivati tvoje tajne drugima
Ili stvari koje si im rekla u povjerenju. Kada ti to netko jednom napravi, budi oprezna. Takve se stvari ne mogu dogoditi slučajno.

7.Sve pretvarati u natjecanje
Kada imaš nešto za pohvaliti se, frendica treba biti sretna zbog tebe i slaviti s tobom, a ne pretvarati sve u natjecanje. Kada imaš osjećaj da se s nekim cijelo vrijeme moraš natjecati, to nije pravo prijateljstvo.

8.Stavljati te u neugodne situacije
Frendica zna što ti je ugodno, a što ne i nikada te neće dovesti u situaciju da te tjera da napraviš nešto što očigledno ne želiš. Oni koji ti nisu pravi prijatelji će te nagovarati i gurati u takve situacije jer im je to zabavno ili žele vidjeti kako se bojiš.

Prijateljice Znakovi upozorenja: 8 znakova koji pokazuju da ti je prijateljica toksična

9.Biti ljubomorni na tebe
Frendica treba biti ponosna na tebe, a ne imati ljubomorne ispade. Kada možeš vidjeti da joj nije drago zbog nečega dobrog što ti se dogodilo, postani opreznija.

10.Postavljati ti ultimatume
Traži od tebe da se prestaneš družiti s nekim koga ona ne voli jer će se inače ona prestati družiti s tobom, tražiti da idete tamo gdje ona želi jer u suprotnom ona ne ide… to su stvari kakve pravi prijatelj neće nikada tražiti od tebe. U prijateljstvu nema mjesta za ultimatume.

prijateljstvo Prijateljica nije prava prijateljica fejk prijatelj loš prijatelj znakovi ponašanja kako prepoznati

Još vijesti