Učenica

Znamo da školski dani mogu biti pravi izazov, posebice kada imaš posla s profesorom koji je nepravedan prema tebi. Ako ti je teško privući pažnju ili si stalno u nevolji, nemoj paničariti. U ovom članku ćemo ti pomoći da shvatiš kako se nositi s takvim situacijama korak po korak.


Kada se suočiš s nepravdom u školi, ne zaboravi da nisi sama. Pametno razmišljaj, ostani smirena i vjeruj u sebe – uvijek postoji način kako poboljšati situaciju u učionici. Mi ti ovdje donosim 6 koraka s kojima bi svoj problem mogla riješiti potpuno bezbolno i bez posljedica.

Cameron Diaz u filmu Osjećate li da vas profa „hejta“? Prije svega, provjerite par osnovnih stvari i naučite kako riješiti situaciju

1. Razgovaraj s roditeljima
Prvi korak u rješavanju problema s nepravednim profesorom jest razgovarati s roditeljima. Otvori im se i ispričaj sve što te muči. Ponekad oni mogu ponuditi perspektivu ili savjet koji ti nije pao na pamet. Roditelji su tu da podrže tebe i tvoje obrazovanje.

2. Razgovaraj s školskim psihologom
Ako se situacija ne popravi nakon razgovora s roditeljima, sljedeći korak je sastanak sa školskim psihologom. Oni su stručnjaci u rješavanju problema učenika i surađuju s nastavnicima kako bi stvorili pozitivno okruženje. Objasni svoje iskustvo psihologu i zajedno pronađite strategiju kako poboljšati tvoje školsko iskustvo.

 

@jaynejetplanee 🫣💀🥲 hate it when cher damn unfair #fyp #teacher #tiktoksg #foryoupage #school #bias #unfair ♬ original sound - Jayne Rajendran

 

3. Direktno se obrati profesoru
Nakon razgovora sa školskim psihologom, vrijeme je da se suočiš s izazovom i razgovaraš direktno s profesorom. Budite otvoreni i iskreni jedno prema drugome. Pokušaj razumjeti njegovu stranu priče. Ponekad, jednostavna komunikacija može riješiti nesporazume.

4. Dodatno zalaganje
Jedan od načina kako se nositi s nepravdom u učenju je dodatno proučavanje gradiva. Ako primijetiš da profesor ne prepoznaje tvoj trud ili da ti nije pruženo dovoljno podrške, preuzmi inicijativu. Prouči gradivo kod kuće, koristi dodatne izvore informacija ili potraži pomoć od kolega. Dodatno znanje može ti pomoći da se osjećaš sigurnije u učionici i pokažeš profesoru svoj predani rad.

 

@out.stan.ding Should have shown your work.... #math #teacher #exam #relatable #test #unfair #ohno #weird #comedy #lipsync #viral #skit (cr: @ryanhdlombard ♬ original sound - Out.stan.ding



5. Suradnja s kolegama

Suradnja s kolegama može biti ključna u poboljšanju situacije u učionici. Ako primijetiš da nisi jedina koja se suočava s nepravdom, razgovaraj s kolegama i zajedno pronađite rješenje. Možete zajedno pripremati gradivo, podupirati se međusobno i dijeliti iskustva. Snaga zajedništva može stvoriti pozitivnu dinamiku u učionici i potaknuti profesora na promjenu pristupa.

6. Imaj razumijevanja

Posljednji korak u rješavanju problema u učionici jest pokazati razumijevanje prema učitelju. Pokušaj shvatiti njihovu perspektivu i razumjeti da i oni imaju svoje izazove. Neki profesori se možda suočavaju s pritiscima ili poteškoćama koje utječu na njihov pristup učenju. Ako pokažeš razumijevanje, možeš otvoriti put za bolju suradnju i komunikaciju.

Profesorica Kad ti neki predmet stvara muke: 6 znakova da nije problem u tebi već da imaš lošeg profesora

 

 

 

 

 

profesor škola. loše ocjene nepravedni profesor

Još vijesti