Frizura

Vjerojatno ti je već jasno da menstruacija utječe na cure na različite načine. Nekima tada izbijaju više prištići, drugi se bore s bolovima u trbuhu, a treći su non stop gladni. Uz sve to, menstruacija utječe i na tvoju kosu.

Menstrualni ciklus utječe na naše tijelo na različite načine, a čak se i od cure do cure razlikuje to kako će menga utjecati na nju. Obično je fokus na tome kako utječe na našu kožu, u smislu da mnogi primijete da im tada više izbijaju prištići. Ono što mnogi ne znaju je da osim na kožu, menstrualni ciklus utječe i na našu kosu.

Djevojka s menstrualnim grčevima Muče li te grčevi za vrijeme mjesečnice? Evo kako ih barem malo ublažiti

Tako možeš primijetiti da ti se kosa u tom periodu više masti i da je puno brže nego inače spremna za novo pranje. Nije ti se učinilo, ovo je stvarno moguće i nekima se događa redovito svaki mjesec, a da toga možda nisu niti svjesni. Iste žlijezde koje proizvode ulje koje uzrokuju akne na tvom licu, uzrokuju i to da ti se kosa brže masti.

Neke će cure primijetiti ovo i kod sebe, a neke ne. Nekima se čak u tim danima može pojaviti i perut ili ih može početi svrbjeti tjeme. Iako ti se možda kosa tada brže masti, ovaj je period odličan za nešto drugo – farbanje kose. Prirodna ulja koja tada izbijaju više nego inače i štite kosu od kemikalija u boji s kojom ju farbaš. Malo će više nego inače biti zaštićena u tom periodu pa se isplati to iskoristiti ako si netko tko se često farba. Neki od savjeta kako riješiti problem kose koja se prebrzo masti su da koristiš preparate koji će očistiti i tjeme, da ju šamponiraš dva puta ili da koristiš šampone bez sulfata i silikona.

Menstruacija Pozitivne strane menstruacije: 7 pluseva zbog kojih ćeš ju manje mrziti kada ti dođe sljedeći put

menstruacija menga Kosa kosa koja se masti utječe li menstruacija na kosu masna kosa uzrok

Još vijesti