Celulit

Iako je on sasvim normalna i prirodna pojava, iako gotovo da nema cure koja nema celulita, svejedno se nekad po ljeti možemo osjećati nezgodno.

Ne bismo ga se trebale sramiti, ali koga nisu naljutila ona udubljenja po koži dok želimo obući kratke ljetne hlačice ili mini suknju.

Što god radile, nemoguće ga je jednom zauvijek u potpunosti ukloniti. No, postoji neke od stvari koje možemo učiniti kako bismo ga smanjile i nakon čega bismo se mogle osjećati samopouzdanije i sigurnije u sebe.

Važno je naglasiti da ako želite neke rezultate, morate kombinirati stvari s našeg popisa i svakako morate uzeti u obzir da učinci različitih metoda mogu varirati ovisno od cure do cure.

1. Hranite se zdravije

Pripazite li na svoju prehranu cijeli organizam bit će vam zahvalan, a zdravom prehranom borit ćete se protiv celulita „iznutra“. Izbjegavajte hranu bogatu solju i prerađena gotova jela, puna natrija, koja pospješuju zadržavanje vode u tijelu. Zaboravite na uživanja u gaziranim slatkim pićima i hrani s visokim udjelom rafiniranog šećera. Pokušajte s hranom koja je bogata vitaminom C, koji potiče kolagen. Rajčice, paprike ili svježi mladi kupus – to su namirnice čija sezona je tu, a koje će pomoći da vaša koža izgleda glađe. Također, jedite vlakna koja se nalaze u cjelovitim žitaricama.

2. Hidratizirajte se

Ne zaboravite piti puno tekućine, odnosno najobičnije vode. Suha i dehidrirana koža dodatno naglašavaju celulit. Redovitim ispijanjem vode, koža na cijelom tijelu je svježa, zategnutija i izgleda blistavije. Možete pokušati i s nekim čajevima, poput zelenog ili onog od koprive, maslačka, kukuruzne svile ili peršina. Ove su biljke prirodni diuretici koji izbacuju višak toksina iz organizma. 

3. Pokrenite se

Redovita tjelesna aktivnost, kao što su kardio vježbe ili treninzi snage, mogu pomoći u smanjenju celulita. Možete pokušati s brzim hodanjem, trčanjem ili plivanjem. Celulit je naime rezultat i loše cirkulacije, a vježbanjem ćete pomoći da masnoće, koje su zarobljene ispod kože, ponovno dođu u krvotok pa ćete ih moći sagorjeti. Odvojite si vrijeme u danu za vježbanje kako biste se dobro oznojile i s tim detoksicirale tijelo.

4. Odradite pilinge i masažu

Napravite dobar piling ispod tuša. Kupite si kakav ručni masažer, onaj u obliku valjka i isprobajte ga pod tušem, nakon što ste nanijeli gel za tuširanje. Masaža poboljšava protok krvi i oslobađa tijelo viška tekućine, zbog čega se rupice od celulita barem privremeno mogu učiniti manje vidljivima.

5. Isprobajte anticelulitne kreme

Na tržištu su stvarno dostupne mnoge kreme, gelovi ili ulja, čija učinkovitost može varirati od osobe do osobe. Jednostavno prije nego kupite, pročitajte recenzije na društvenim mrežama ili online shopovima i prosudite sami što jest ili nije za vaš džep i prilike. No, ne možete nikako očekivati da će napraviti čudo, ako se primjerice ne krećete, ako cijeli dan provedete u sjedećem položaju ili ako svaki dan uživate u junk foodu. Koliko god ih tako prikazivali na reklamama, ali kreme stvarno nisu čudotvorne i potrebno je puno više od pukog utrljavanja sadržaja iz tube na kritična područja.

6. Kozmetički tretmani

Ukoliko si ih možete priuštiti, na tržištu su isto tako dostupni razni kozmetički tretmani. Postoje limfne drenaže, radio frekvencije, laserske ili vakum terapije. Prije korištenja, svakako ćete se posavjetovati sa stručnom osobom koja će preporučiti najbolje za vas.

 

Celulit kako ukloniti celulit tehnike za uklanjanje celulita celulit i samopouzdanje ne smijemo se sramiti celulita anticelulitne kreme kako se riješiti celulita

Još vijesti