Titanic

Sigurno si gledala film „Titanic“ već barem nekoliko puta. Jedna od glavnih scena je njegovo potonuće. Iako na filmu to izgleda prilično strašno, netko je sada napravio simulaciju kako je to zapravo u realnosti moglo izgledati i još je strašnije.

Svi znamo da filmovi nisu realni, a ovo će ti sada dodatno dokazati koliko je to realnost drugačija od onoga što vidiš na filmskom platnu. Primjer: film „Titanic“. Vjerojatno si ga gledala, a ako i nisi, znaš o čemu se radi i vidjela si neke od kultnih sceni iz ovog filma. Jedna scena koja ti je možda ostala u sjećanju je i ona kada brod tone. Prepolovi se i krene tonuti. Na filmu to izgleda prilično strašno. U realnosti takva situacija izgleda još strašnije jer nije baš tako kako film prikazuje.

Titanic Glavna glumica iz „Titanica“ objasnila zašto Jack ipak nije mogao stati na vrata, ni da mu se Rose pomaknula

Netko je napravio video simulaciju kako je potonuće Titanica vjerojatnije izgledalo. Naravno, nemoguće je bilo kome tko nije bio tamo znati kako je zapravo bilo, ali ova je verzija daleko realnije od one koju vidimo na filmu.

 

 

Na filmu je sve bilo osvjetljeno, što od zvijezda na nebu, što od svjetla s broda, ali u realnosti, svjetla su se na brodu sigurno pogasila, a ni nebo nije moglo toliko svijetliti. Bio je mrkli mrak. Neki kažu da je možda ipak trebalo biti malo svjetlije zbog mjeseca s neba, no po povijesnim zapisima, večer kada je potonuo Titanic, nije bilo mjeseca, vjerojatno zbog oblaka. Mrkli mrak, hladna voda i nigdje nikoga. Zbog mraka se cijela situacija čini još puno više strašnijom.

Gledali smo „Titanic“ sto puta, ali ove greške nismo vidjeli: 15 greški koje su pronašli veliki fanovi Titanic Pa onda na drugoj strani lica U sceni gdje plutaju na vratima Jacku vise sige iz nosa +23 Ali odmah u sljedećoj sceni ih više nema

titanic film vs. realnost potonuće titanica kako je zapravo izgledalo Simulacija različito od filma

Još vijesti