Euphoria

Ako si mislila da je samo tvoja srednja drugačija, nije. Filmovi i serije nisu realni u puno pogleda, a jedan od njih je i prikazivanje toga kako izgleda srednja škola. Ovako izgleda na filmovima, ali zapravo to nije ni blizu realnosti.

Filmovi i serije nekada imaju situacije koje su jako realne i u kojima se možeš pronaći, ali puno toga u njima je i miljama daleko od realnosti. Jedna od stvari koja se prikazuju puno drugačije nego je u stvarnosti: kako izgleda pohađanje srednje škole. U serijama i filmovima možeš vidjeti puno toga što nikako nije realni prikaz srednje. Bilo da se tek spremaš sljedeće godine u srednju školu ili već ideš u nju, ovo su neke od najmanje realističnih stvari koje možeš vidjeti o srednjoj u filmovima i serijama. U našim srednjim školama ništa od ovoga nije praksa i ne događa se.

Srednjoškolke Ako si ove godine maturant nemoj ovo raditi: 7 odluka koje sada nikako nisu dobra ideja

1.Odjevne kombinacije
U filmovima i serijama likovi uvijek izgledaju kao da su sišli s modne piste – čak i kada je škola rano ujutro. Često nose i odjeću koja nikako nije primjerena za školu. Iako ima ljudi koji dolaze u školu svaki dan sređeni, u filmovima se čini kao da su svi non stop u nekim wow outfitima, a ne trapericama i običnoj majici što je u realnosti slučaj.

2.Ogromni tulumi gdje dođe pola škole
Svaki se vikend tulumari i tu uvijek dođe pola škole. U realnosti nitko u srednjoj ne organizira kod sebe doma tako velike tulume i poziva cijeli razred ili pola škole.

3.Ušuljavanje u školu po noći
Učenici se u filmovima vole usred noći ušuljati u školu i raditi neke spačke ili tulumariti kraj bazena. Srednje škole kod nas u stvarnosti nemaju bazene, niti učenici tijekom noći provaljuju u njih iz bilo kojeg razloga jer to jednostavno nema smisla.

4.Idu non stop van
Izlasci su u filmovima i serijama nešto što je jednako često kao i sam odlazak u školu. Rijetko tko u stvarnosti ide preko tjedna van u klubove niti bi mu roditelji to dozvolili.

5.Nitko nema problema s prištićima (osim one jedne cure)
Svi imaju tako savršene kože, kao da uopće nisu u pubertetu. I uvijek postoji onaj jedan lik, moguće štreberica, koja će imati problema s prištićima. Drugi – ništa. Veće su šanse da će u srednjoj većina imati prištiće nego čistu kožu.

6.Nitko ne piše zadaću
Svi se samo druže, a zadaća se čini kao da ne postoji. Nažalost, u stvarnosti zadaće ima itekako puno, a učenje nije ostavljeno samo za velike ispite pred kraj godine nego se mora učiti non stop, svaki dan.

Srednjoškolka Kako su se odijevale cure za u srednju prije 15 godina? Danas nema šanse da bi se tako obukla

7.Skoro su svi u vezama
Ljubavne su veze u filmovima sastavni dio škole, baš kao i izlasci. Jasno ti je da to nije realnost niti nešto čemu bi trebala težiti. U srednjoj skakati non stop iz veze u vezu nije nešto što se događa tako često kao u filmovima.

8.Samo se tako odlazi sa satova
Čini se da likovi mogu markirati kada god žele i koliko god žele, bez ikakvih posljedica. U filmovima nema neopravdanih, u stvarnosti ipak ima.

9.Oni koji se bave sportom su uvijek pomalo glupi
Stereotipiziranje je uvijek prisutno u filmovima, a često je tu prikazivanje sportaša u srednjoj kao glupih učenika kojima je sport jedini način da uspiju u životu.

10.Petljanje s profesorima
Profesori u filmovima budu mladi i zgodni, a znaju se spetljati i s učenicima. Sigurno ti barem nekoliko filmova ili serija gdje se to dogodilo može pasti na pamet.

11.Svatko ima svoju veliku ekipu
Svatko pripada nekoj ekipi i ona je uvijek veća. Sportaši se druže sa sportašima, štreberi sa štreberima…formiraju se ekipe po tome tko se čime bavi i koliko je popularan. U srednjoj ćeš možda imati par prijatelja, možda veliku ekipu – i jedno i drugo je okej.

12.Skoro svi imaju auto i kartice
Srednjoškolci u pravilu nemaju svoj auto niti koriste kreditne kartice ili bilo kakve druge kartice. Ovo je još nešto što je tipično samo za filmove i serije.

srednja škola filmovi vs. realnost serije nije realno prikaz srednje škole u filmovima i serijama drugačije od realnosti razlike

Još vijesti