Sumrak

Uloga Edwarda Cullena je pogurala Robertovu karijeru, a skoro mu je tu ulogu ispred nosa pokupio neki od ovih 9 glumaca. Svi su oni išli na audicije za Edwarda, ali je na kraju ipak Robert „pobijedio“.

Godinama nakon što je izašao „Sumrak“ i dalje je poprilično popularan – i dalje svi znaju za njega i nekada možda i utvrde gradivo još kojim gledanjem. Filmska je saga itekako pomogla glumačkoj karijeri Roberta Pattinsona. Prije je malo tko znao za njega, a nakon „Sumraka“ je postao jedan od najpopularnijih glumaca među mlađom populacijom. Svi su znali za njega. Danas je snimio još puno filmova, ali ovo je jedan po kojem će ga ipak većina pamtiti. Nije bilo unaprijed predodređeno da će upravo on glumiti Edwarda. Na audicije su došli još neki glumci koji su imali dobre šanse – evo koga smo to mogli gledati kao Edwarda.

Dave Franco

Priznao je da ne zna koliko je bio blizu da dobije ulogu, otišao je na audiciju bez velikih očekivanja – zapravo čak nije niti vjerovao da ju može dobiti.

Jamie Campbell Bower

Iako nije bio Edward, dobio je ulogu kao Caius, jedan od vampira iz obitelji Volturi. Producenti su bili jako zaintrigirani idejom da on bude Edward. Možda bi ga i gledali kao Edwarda da mu u to vrijeme nije u krilo sletjela prilika da bude u filmu Tima Burtona „Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street“ – te se na kraju ipak odlučio za ovaj projekt.

Robert Pattinson je skoro dobio otkaz jer je za ukus redatelja bio previše emo Stvari o „Sumraku“ koje ne znaju ni najveći fanovi: 12 neočekivanih koje su se događale iza scene

Dustin Milligan

Glumac koji možda nije toliko poznat, ali koji se također okušao na audiciji za Edwarda je i Dustin Milligan. Iako je dao sve od sebe, smatra da je razlog zbog kojeg nije dobio ulogu taj što nije imao britanski naglasak.

Michael Welch

Iako ga znamo kao Mikea Newtona iz „Sumraka“, ovaj je glumac također htio biti Edward. Nakon audicije je i sam shvatio da to nije lik koji mu leži i da ne može glumiti Edwarda. Izgleda da je ipak jako htio biti u ovom filmu jer je otišao na skoro svaku audiciju za muške likove. Na kraju se to i isplatilo!

Henry Cavill

Autorica knjiga, Stephenie Meyer, je htjela da on bude Edward. Razumijemo ju i zašto, definitivno bi to bio jedan jako odličan Edward. Priznala je javno da je jako razočarana jer on nije dobio ulogu. Razlog zašto ju nije dobio? Bio je prestar i ne bi mogao prodati priču da je u srednjoj školi.

Monica iz Prijatelja Životne lekcije koje nas je naučila Monica iz „Prijatelja“: Ovih 9 stvari bi svi trebali pokupiti od nje

Ben Barnes

Ben je čak došao u posljednjih 4 kandidata! Problem su bile njegove godine, jer je tada već imao 30 godina, a koliko god mladoliko izgledao, ne bi prošao kao srednjoškolaca. Drugi razlog zašto mu je ova uloga ipak procurila kroz prste je taj da je tada glumio princa Caspiana u „Narniji“ i redatelji nisu htjeli da se ta dva projekta miješaju, što bi se lako dogodilo ako bi Ben glumio u oba.

Shiloh Fernandez

Prije nego su pronašli Edwarda, znali su da će Bella biti Kristen Stewart. Shiloh nije uspio osigurati ulogu jer između njega i Kristen jednostavno nije bilo kemije, da jednostavno nisu bili dobri zajedno. Možda bi stvari ispale drugačije da su prvo birali Edwarda i Shiloh bi tada možda imao veće šanse.

Jackson Rathbone

Iako je on savršen izbor za Jaspera, Stephenie Meyer je bio uz Henryja Cavilla glavni kandidat za Edwarda. Na kraju su se ipak karte posložile drugačije, a Jackson je u par navrata spomenuo da je Robert Pattinson bio bolji izbor.

Scott Eastwood

Iako je otišao na audicije, već se tada pitao zašto to radi. Mislio je da serijal neće biti popularan i da će biti samo neki filmić za mlade. Tako da je na kraju sam i odustao. Oh kako se prevario!

sumrak Edward Cullen robert pattinson glumci audicije za edwarda umjesto roberta pattinsona uloga edwarda skoro dobili kandidati za edwarda cullena

Još vijesti