0

Predstava temeljena na nagrađivanom BBC-ovom televizijskom serijalu, nazvana 'Šetnja s dinosaurima' gostuje u Zagrebu i savršena je za sve ljubitelje dinosaura.

Kako je izgledalo doba kada su dinosauri vladali zemljom možeš sada vidjeti iz prve ruke. Sljedeće subote i nedjelje, 9. i 10. ožujka, u Areni Zagreb gostuje predstava o dinosaurima temeljena na nagrađivanom BBC-ovom televizijskom serijalu. To je najveća i najpopularnija predstava o ovoj temi koja postoji.

Edukativna i zabavna predstava predstavit će 9 vrsta dinosaura u njihovoj prirodnoj veličini te dati dojam da su ove drevne životinje 'žive'. Nevjerojatno realan prikaz zanimljivih vrsta može se održavati samo u prostorima poput Arene jer su najveći primjerci predstavljenih mesoždera visoki i do 15 metara, uključujući i najproždrljivijeg među njima T-Rexa. Nadalje, predstava govori o evoluciji dinosaura, zajedno s klimatskim i tektonskim promjenama koje su i naposljetku dovele do izumiranja svih vrsta.


Dinosauri su super zanimljivi, a ako nekoga trebaš još uvijek u to uvjeriti, ovih 10 činjenica će ti u tome pomoći:
1. Najmanji dinosaur bio je kompsognatus, bio je dug 30 cm te je izgledao kao ptica bez perja.
2. Najbrži dinosauri nalikovali su nojevima te su mogli dostići brzinu i do 60km/h. Jedan od njih je bio  Dromiceiomimus.
3. Životni vijek dinosaura bio je oko 300 godina. Najkraći životni vijek velikih dinosaura bio je 75 godina, dok su pojedine vrste mogle živjeti i 300 godina!
4. T-rex dinosaur mogao je trčati brzinom od 15 do 40 kilometara na sat!


5. U Mongoliji je 1990. godine pronađeno najveće dinosaurovo jaje koje je bilo dugačko oko 6 metara.
6. Najstariji pronađeni dinosaur živio je prije 230 milijuna godina, pronađen je na Madagaskaru i do danas mu ime nije poznato.
7. Jedan od najinteligentnijih dinosaura bio je Troodon. Bio je lovac, dug oko 2 metra, te je imao mozak jednak onom manjih sisavaca ili današnjih ptica.

8. Najmanje dinosaurovo jaje dosad pronađeno bilo je samo 3cm dugo. Nije poznato kojoj vrsti je pripadalo.
9. Najteži dinosaur bio je Brachiosaurus te je težio čak 80 tona. To je težina jednaka 17 afričkih slonova. Brachiosaurus je bio do 16 metara visok, te 26 metara dugačak.


10. Dinosaur s najdužim imenom je Micropachycephalosaurus, što znači 'gušter s malom, tvrdom glavom'. Fosili ovog dinosaura pronađeni su u Kini, a 1978. ime mu je dao kineski paleontolog Dong.

Pogađaš, sve što još trebaš napraviti je igrati se s nama!

Imamo 2x2 upada za predstavu koja će se održati u subotu, 09.03. u 19 sati.

Možeš razveseliti sebe i još nekoga jer dijelimo po dvije ulaznice jednoj osobi na našem Instagram i Facebook profilu. Moraš samo lajkati naše profile na društvenim mrežama, napisati nam koji ti je najdraži dinosaur i zašto, a nemoj zaboraviti dodati i hashtag #svismotu. Odgovori koji nas osvoje kreativnošću, osvajaju upade!

>> Klikni ovdje i zaigraj nagradnjaču na Facebooku

>> Klikni ovdje i zaigraj nagradnjaču na Instagramu

Šaljite nam svoje odgovore na Facebook ili na Instagram u komentar objava.

Igramo se do ponedjeljka, 04.03., kad ćemo u podne proglasiti sretne dobitnike.

Sretno svima!

PR objava

Foto: Promo – Star produkcijadinosaurišetnja s dinosaurimaspektaklarenastar produkcijanagradnjačanagradna igra

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

124.357
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja. Slažem se