Možeš li zamisliti poruku bez emojija? Ni mi. Postoje emotikoni koji mogu opisati (gotovo) svaku situaciju u kojoj se nalazimo, a svako malo pojave se novi i luđi. Budući da su postali dio naše svakodnevice, emojiji zaslužuju i svoj dan.
ANKETA Danas je 'Svjetski emoji dan' - koji je tvoj omiljeni?

ANKETA Danas je 'Svjetski emoji dan' - koji je tvoj omiljeni?Možeš li zamisliti poruku bez emojija? Ni mi. Postoje emotikoni koji mogu opisati (gotovo) svaku situaciju u kojoj se nalazimo, a svako malo pojave se novi i luđi. Budući da su postali dio naše svakodnevice, emojiji zaslužuju i svoj dan.

Na dan 17. srpnja slavi  'Svjetski emoji dan', evo zašto: u Appleovu mobilnom operativnom sustavu iOS upravo 17. srpnja označuje ikonu kalendara i upravo zato na taj dan slavimo sličice bez kojih nam je dopkanje nezamislivo.Facebook je nedavno objavio i istraživanje prema kojem se na Facebooku svakoga dana podijeli preko 60 milijuna 'smajlića', dok se na Facebook Messengeru vaka 24 sata vrti 5 milijardi emotikona!

POVIJEST EMOTIKONA Prvi emoji osmislio je Shigetaka Kurita 1999. godine u Japanu, a tada ih je bilo (samo) 176 vrsta. Prvi emotikoni služili su da daju neku informaciju (sunce, oblak, kišobran, snjegović), ali i kako bi privukli ljude da koriste dojavljivače (postojale su ikonice hamburgera ili nekog pića). Početno su se zvali glifovi (glyphs) i bili su crno bijeli, a kasnije su se promijenili u obojene, no to nije bilo ni blizu onome što imamo danas. 

Pitamo te - koji je tvoj najdraži?
Foto: Twitter/Arhiva

I.I.

Pročitajte još:

Jedva čekamo: novi paket od 69 emojija stiže ove godine

Pravila za dopkanje - koje emojije dečki vole primiti, a koje ne

Danas imamo svakakve, a ovako su izgledali prvi emojiji
Objavljeno 17.07.2017. u kategoriji Zanimljivosti
Tagovi: emoji, smajlići, emotikoni

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se