Nedavno smo pisali o fotki koja je zbunila Internet - šest cura sjedi na kauču, a jedan par nogu nedostaje. Sada se pojavila nova fotka koja je zbunila naš mozak i oči.
Čudna fotografija: Uzorak na majici se mijenja – jesu li prugice vodoravne ili okomite?

Čudna fotografija: Uzorak na majici se mijenja – jesu li prugice vodoravne ili okomite?Nedavno smo pisali o fotki koja je zbunila Internet  - šest cura sjedi na kauču, a jedan par nogu nedostaje. Sada se pojavila nova fotka koja je zbunila naš mozak i oči, a ekipa je skroz luda i pokušavaju riješiti misterij.

Ovog puta riječ je o fotografiji koju je objavila  Madeline Ochoa. Curka se fotkala u majici  i na prvi pogled izgleda skroz normalno. Ubrzo je postala prvi viralni hit zbog čudnog razloga – majica se mijenja.Na prvu fotka izgleda sivo.Nakon što se zumira jasno se vide crno bijele prugice.Čudno je i dok se fotka zumira to što prugice 'mijenjaju smjer'.Naravno da je Twitter pun komentara da je to čarobna majica i da je u pitanju nešto stvarno neobično. No, u pitanju je nešto što se zove Moire efekt. Zbog njega se osobama koje se pojavljuju na TV preporučuje da ne nose majice na prugice, a taj efekt predstavlja izobličenje slike na ekranu uslijed interferencije.

Foto: Twitter

I.I.

Pročitajte još:

Fotka sa šest djevojaka na kauču je totalno zbunila internet – vidite li problem?

Što ne valja s ovom slikom? Jeziva fotografija Adele zbunila internet

Test koji će pokazati koliko si čudna
Objavljeno 03.01.2017. u kategoriji Zanimljivosti
Tagovi: majica, pruge, varka

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se