Nedavno je na Facebooku osvanula fotografija koja dokazuje koliko profesori mogu biti domišljati – bi li ti rješila ovu zavrzlamu da dođeš do šifre?
Je li ovo najoriginalnija profa ikad? Učenicima ponudila šifru za Internet pod jednim uvjetom

Je li ovo najoriginalnija profa ikad? Učenicima ponudila šifru za Internet pod jednim uvjetomNedavno je na Facebook stranici Osijek.031.com osvanula fotografija koja dokazuje koliko profesori mogu biti domišljati – bi li ti rješila ovu zavrzlamu da dođeš do šifre?

Profesorica iz Osijeka je učenicima postavila matematički zadatak koji moraju rješiti kako bi saznali koja je šifra za Wi-Fi, a svi znamo koliko su ju željeli. Profesorica se zove Amanda Glavaš i predaje na Strojarsko-tehničkoj školi, piše Buka.

Za taj je portal objasnila kako je došla na ovu originalnu ideju - 'Često su na mobitelu i ne paze na nastavi, a više puta su me pitali da im dam šifru za internet pa sam ih na ovaj način htjela motivirati da se potrude ovo izračunati', rekla je prof. Glavaš.Međutim, priznala je da rješenje nije šifra za Internet i priznala je to učenicima koji su bili znatiželjni prije nego su uopće 'krenuli na posao'. Neki su odmah shvatili da rješenje ne može biti ono nalik šifri jer se u računici nalazi i broj pi koji je iracionalan, odnosno ima beskonačno mnogo znamenki. Oni koji su prionuli na rješavanje zadatka bili su nagrađeni, rekla je prof. Amanda, ali ne znamo čime – možda šifrom za Wi-Fi?

Što ti misliš o ovoj ideji – je li ovo okrutno ili zabavno? Profesori nas ponekad iznenade svojom originalnom inicijatovom, a ovo svakako je jedna tava.

I ne zaboravi svojim profesorima čestitati Svjetski dan učitelja – barem to su zaslužili! 

Foto: Facebook

M.Z.


Pročitajte još:

Odgovor hrvatskog učenika iznenadio javnost - zadaća koja je skupila brdo lajkova

Pisao joj stihove narodnjaka: Školarac iz Srbije zezao učiteljicu na fejsu – evo kako je reagirala

Pripijene haljine oblači u školu: odijeva li se ova učiteljica neprimjereno?Objavljeno 05.10.2017. u kategoriji Zanimljivosti
Tagovi: profesorica, Osijek, domišljato, originalno, učenici, matematika, zadatak, Internet

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se