Škakljanje se smatra činom intimnosti koji ćemo rijetko raditi s nekim koga jako dobro ne poznajemo – obično to radimo s dečkom ili s frendicama, ali fkt dobrima. U kasnijoj životnoj dobi to polako dobiva i seksualne konotacije...
Jedni ga mrze, drugi obožavaju - saznaj zašto je škakljanje dobro za zdravlje

Jedni ga mrze, drugi obožavaju - saznaj zašto je škakljanje dobro za zdravljeŠkakljanje se smatra činom intimnosti koji ćemo rijetko raditi s nekim koga jako dobro ne poznajemo – obično to radimo s dečkom ili s frendicama, ali fkt dobrima. U kasnijoj životnoj dobi to polako dobiva i seksualne konotacije...

Otprije znamo da smijeh djeluje blagotvorno jer smanjuje stres i izlučuje se endorfin, hormon sreće.Osim što se tako postižemo smijeh 'od srca', učinci škakljanja mogu i nadići tu primarnu funkciju – od škakljanja nam se poboljšava i fizičko i mentalno zdravlje.

Psihološka funkcija također je zamjetna jer se pritom zbližavamo s drugom osobom – to je zaključio još davnih dana Charles Darwin u eksperimentu s majmunima, a naknadno su isto potvrdili i psiholozi.Ono može pomoći i u svladavanju problema s kontrolom fizioloških potreba, primjerice uriniranja, čak i štucanja, koje stvarno ne možemo kontrolirati. Osobama s ravnim stopalima pomaže 'u izliječenju' jer stimulira mišiće koji su odgovorni za taj problem.

Ne košta ništa, a pomaže na razne načine.
Foto: Pixabay/Pinterest/Giphy

M.Z.


Pročitajte još:

Smijeh je lijek: zašto bi trebala biti s dečkom koji te nasmijava

Horoskop zna: kako nasmijati određenu osobu

Savjeti za dečke: ovako ćete uvijek razveseliti svoju curuObjavljeno 09.05.2017. u kategoriji Zanimljivosti
Tagovi: škakljanje, korisno, savjeti, psihofizičko zdravlje, smijeh, endorfin

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se