0

Irena Nana je YouTuberica koja ove godine završava srednju školu što znači da će morati polagati državnu maturu. Obzirom da je u istoj kaši sa svim ostalim maturantima, razmišljala je što to ne štima s maturom i zašto ju zapravo mrzi.

Evo što je zaključila...1. Razlika (između gimnazija i strukovnih škola
)

O tome smo već pisali na portalu Teen385, a sad to spominje i Irena Nana. Učenici koji završe gimnaziju imaju veću šansu upisati fakultet, bez obzira traži li se na njemu praktični rad ili neka stručna znanja koja se stječu u odgovarajućim srednjim školama. Irena tvrdi da to nije fer, kao ni općeprihvaćeno mišljenje da maturanti iz strukovnih škola automatski moraju na tržište rada umjesto na fakultet.

...Pismo učenice iz medicinske škole: strukovne srednje škole diskiminirane na državnoj maturi...


2. Vrijeme

Vrijeme polaganja mature odredit će daljnji tijek vašeg života, ovisno o rezultatima. Koliko god to nevjerojatno bilo, činjenica je da kad sjednete za taj stol i krenete pisati testove – povratka više nema.
3. Čekanje

Nakon pisanja ispita i odmaranja ili "ubijanja u alkoholu" kreće agonija čekanja rezultata. Matura počinje 5.6., a rezultati se objavljuju 17.7. Najgorih mjesec i pol dana ikada! Matura je zločin, a čekanje rezultata kazna, kaže Irena Nena.

4. Rezultati

Prvi dan si na sedamdesetom, a drugi dan na sedamstotom mjestu rang liste kandidata. Hoćeš li biti ta crna ovca u obitelji?Slažete li se s Irenom Nenom i dijelite li njene frustracije?

L.B./izvor i foto: YouTube

Pročitajte još...

...Problem državne mature: maturanti su pod velikim stresom...Irena NenaYouTuberazlozi zašto maturanti mrze državnu maturuproblemi državne mature

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

125.663
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja. Slažem se