0

Fizika je 'debelo' na vrhu ljestvice – tom ispitu 13. lipnja odazvat će se još i više maturanata nego prošle godine, čak 9188. Iako nešto teža u odnosu na ostale predmete, popularna je jer omogućuje upis na fakultete poput FER-a, PMF-a, Medicinskog, Stomatološkog, Veterinarskog, Geodetskog, Rudarsko-geološko-naftnog...Odmah nakon fizike slijedi biologija koja je također zabilježila broj pristupnika – 21. lipnja pisat će ju 6884 maturanata. A pri vrhu po popularnosti su i politika i gospodarstvo i psihologija.

Matematika, koja je jedan od obaveznih predmeta, uglavnom će se polagati na osnovnoj razini 27. lipnja – nižu razinu odabralo je 22.422 učenika, odnosno oko dvije trećine (za višu se odlučilo 11.863 učenika).

Kod hrvatskog i engleskog jezika je obrnuto – većina će ih polagati na višoj razini. Hrvatski će 18. lipnja na višoj razini tako polagati 23.014 maturanata, a na osnovnoj razini 10.363.Najmanje su popularni oni predmeti s kojima je kasnije najteže pronaći posao – etika, glazbeni i vjeronauk tako su na dnu ljestvice i na njih će izaći oko 200 učenika.

Foto: Shutterstock/Arhiva
M.Z.


Provjeri još...

Državna matura se bliži – upišite besplatne pripreme i rasturite u lipnju!

DRŽAVNA MATURA Najavljene velike promjene od sljedeće godine - saznaj sve na vrijeme!

[DRŽAVNA MATURA] Ove godine palo najviše maturanata, stiglo čak tri tisuće prigovoradržavna maturaizborni predmetipopularnostispiti

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

124.532
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja. Slažem se