Škare režu papir, kamen uništava škare, a papir odnosi pobjedu u kombinaciji s kamenom. No, kako znati što će odabrati vaši suigrači?
Otkrivena formula: kako uvijek pobijediti u igri 'Kamen, papir, škare'?

Otkrivena formula: kako uvijek pobijediti u igri 'Kamen, papir, škare'?Škare režu papir, kamen uništava škare, a papir odnosi pobjedu u kombinaciji s kamenom. No, kako znati što će odabrati vaši suigrači?

To pitanje zanimalo je i znanstvenike pa su odlučili napraviti studiju čiji rezultati vam mogu pomoći da pobijedite – naravno, u slučaju da vaši suigrači nisu pročitali iste savjete.

Ako ste mislili da je riječ o običnoj dječjoj igri, varate se. Postoje organizirana natjecanja gdje su u igri ozbiljne svote novaca, a jednom godišnje se čak održava svjetsko prvenstvo 'Kamen, papir, škare'.

No dosta filozofiranja – kako pobijediti?U istraživanju je sudjelovalo 300 sudionika koji su snimanje za vrijeme igranja. Analize su otkrile da će 'pobjednik runde' vrlo vjerojatno opet izabrati isto, a ako izgube više od 3 puta s jednim izborom, odustat će od njega. Dakle, ako u prvoj rundi izgubite, u drugoj odaberite ono što će 'potući' izbor pobjednika prethodne runde, a nadalje koristite opciju koja će pobiti opciju koju gubitnik nije koristio.

Sretno!

Foto/Izvor: iflscience.com
I.N.Pročitajte još:

Trebalo mu je samo 5 sekundi: tinejdžer oborio rekord u slaganju Rubikove kocke

Igrao igrice četiri dana bez prestanka pa završio u bolniciObjavljeno 15.05.2015. u kategoriji Zanimljivosti
Tagovi: Igra, Pravila, Pobjeda

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se