U cijeloj Europi izuzev Islanda u noći s 29. na 30. listopada počinje zimsko računanje vremena te će se kazaljke na satu pomaknuti za jedan sat unatrag. Nakon pomicanja sata, dani će biti kraći, no spavat ćemo sat vremena duže...
Pomicanje sata - u nedjelju spavamo jedan sat duže!

Pomicanje sata - u nedjelju spavamo jedan sat duže!Pomicanje sata

U cijeloj Europi izuzev Islanda u noći s 29. na 30. listopada počinje zimsko računanje vremena te će se kazaljke na satu pomaknuti za jedan sat unatrag. Nakon pomicanja sata, dani će biti kraći, no spavat ćemo sat vremena duže.

Zimsko računanje vremena počinje tako što se pomicanjem sata unatrag vrijeme sa dva sata računa kao jedan sat.

Zanimljiv je podatak kako se pomicanje kazaljki ne događa u svim državama svijeta, niti se događa kod svih u isto vrijeme. Primjerice, u SAD-u i Kanadi vrijeme se mijenja s 5. na 6. studenog, a Rusija, Bjelorusija i Ukrajina od ove su godine odlučili ne pomicati kazaljke sata.

>> Sve o satovima čitajte na portalu mojsat.com

Foto: photoxpress.comObjavljeno 26.10.2011. u kategoriji Zanimljivosti
Tagovi: vrijeme, sat, računaje vremena, pomicanje sata

 

Što gosti najviše primjećuju kad vam dolaze u kuću? Pet modnih kombinacija za krizmu - koju ćete vi odabrati? Ovo su savršene žene – jedna prema muškim, a druga prema ženskim kriterijima!

 


www.hej.hr
Crtići vladaju top listom filmova! Pogledajte novi nastavak Ria! Beyonce iznenadila na Coachella festivalu – nastupila sam sestrom Solange! Video! Lily Allen objavila golišavu fotku, a roditelji pobjesnili! Rita Ora strgala odjeću sa Zaca Efrona!Povezano

lan4

lan4

tooo..mogu duže da spavam

Hera

Hera

ooooooo da!

NinavoliMarka

NinavoliMarka

toooo


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!


Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se