Praznike smo svi jedva dočekali i jedni će odmah na more, drugi će kod bake na selo, a treći će dane provoditi na gradskim bazenima. Osim toga, jedna stvar je sigurna, praznikeće mnogi provesti na mobitelima ili kompovima.
Ravnateljica ponudila 660 kn učenicima ako izdrže jedan dan bez moba – biste li vi mogli?

Ravnateljica ponudila 660 kn učenicima ako izdrže jedan dan bez moba – biste li vi mogli?Praznike smo svi jedva dočekali i jedni će odmah na more, drugi će kod bake na selo, a treći će dane provoditi na gradskim bazenima. Osim toga, jedna stvar je sigurna, praznikeće mnogi provesti na mobitelima ili kompovima.

Kako bi promijenila tu uzaludnu situaciju, ravnateljica  jedne škole u Washingtonu odlučila je smanjiti tu ovisnost o telefonima i učenicima sedmog i osmog razreda u svojoj školi (riječ je o oko 160 djece) ponudila je sto dolara (660 kuna) koji uspiju svaki utorak do početka nove školske godine biti bez ekrana svih vrsta. Dakle, utorkom nema mobitela ili kompova pa čak ni televizije. Ravnateljica Diana Smith za The Washington Post izjavila je da je zabrinuta za svoje učenike i da im želi pomoći. Ako svih 160 učenika uspije 'preživjeti' bez moba, trošak za ravnateljicu iznosio bi 16.000 dolara, no ona kaže kako danas veliki broj mladih bez telefona ne može izdržati niti jedan sat, a kamoli jedan dan tako da se ne brine da će troškovi biti veliki.

Postoji i kvaka – kako provjeriti učenike?

Kako bi dobili novac, potreban je dokaz da su zaista proveli dan bez ekrana pa im treba potpisana izjava osobe starije od 21 godinu. Naravno, mogli bi se dogovoriti s nekim da im krivotvori potvrdu, ali budući da su roditelji i stariji  svjesni problema moguće je da će natjerati djecu da budu bez ekrana. Izvedivo ili ne, u pitanju su novci pa se možda mnogi i odluče na ovo. Mi pitamo vas, biste li vi mogli bez moba?Foto: Pinterest/Shutterstock

I.I.

Pročitajte još:

Obožavaju si Kardashianke - maskice za mobitel koje odjednom svi žele

Ne radi ti više WhatsApp na mobitelu? Pazi što se dogodilo

Samo to ne – situacije u kojima jednostavno ne možeš ostati bez interneta
Objavljeno 13.06.2017. u kategoriji Zanimljivosti
Tagovi: mobitel, jedan, dan,

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se