Svaka osnovna i srednja škola koja želi sudjelovati u Školskoj shemi odabrat će lokalnog dobavljača koji će isporučivati voće i povrće i mlijeko, jogurt, vrhnje i sl.
Školska kuhinja od sad postaje bolja - kreću besplatni obroci svježeg voća, povrća i mliječnih proizvoda

Školska kuhinja od sad postaje bolja - kreću besplatni obroci svježeg voća, povrća i mliječnih proizvodaOva još uvijek traje, a već nam stižu dobre vijesti za sljedeću školsku godinu. Naime, kako bi se povećao unos svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda Hrvatska počinje provedbu Školske sheme – besplatnih obroka voća, povrća i mlijeka za školsku djecu.

Za provedbu ovog novog cool programa osigurano je ukupno 23 milijuna kuna,a svaka osnovna i srednja škola koja želi sudjelovati u Školskoj shemi odabrat će lokalnog dobavljača koji će isporučivati voće i povrće i mlijeko, jogurt, vrhnje i sl.Voće i povrće isporučivat će se i raspodjeljivati najmanje jednom tjedno, a mlijeko i mliječni proizvodi jednom tjedno najmanje 12 tjedana u nastavne dane u skladu sa školskim kalendarom tijekom cijele školske godine, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Za isporuku školama prihvatljivi su mandarina, jabuka, kruška, šljiva, breskva, nektarina, trešnja, jagoda, rajčica i mrkva od voća i povrća, a mlijeko toplinski obrađeno postupkom pasterizacije, mlaćenica, kiselo mlijeko i vrhnje, jogurt, kefir i drugo fermentirano ili zakiseljeno mlijeko i vrhnje od mlijeka i mliječnih proizvoda.

Foto: Shutterstock

I.I./

Pročitajte još:

Ne jedi gluposti – hrana od koje si samo još gladnij

Imaš li obline, oblik kruške ili si ravna - kako ostati fit sudeći prema tvojem tipu tijela?

Nosiš fiksni aparatić? Ovo je hrana koju moraš izbjegavati
Objavljeno 31.05.2017. u kategoriji Zanimljivosti
Tagovi: hrana, voće, povrće, škole,

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se