Ovo što ćeš upravo pročitati možda nije ful etično, ali je jako praktično – s ovom aplikacijom se možeš priključiti na bilo koji Wi-Fi koji ima postavke na 'javno'.
Ukradi tuđe gigabajte - aplikacija pomoću koje možeš doći do šifre za Wi-Fi

Ukradi tuđe gigabajte - aplikacija pomoću koje možeš doći do šifre za Wi-FiOvo što ćeš upravo pročitati možda nije ful etično, ali je jako praktično – s ovom aplikacijom se možeš priključiti na bilo koji Wi-Fi koji ima postavke na 'javno'.

Da bi saznala lozinku wirelessa u tvojem omiljenom bircu dok sjediš na kavi nakon škole, možeš pitati konobara, a možeš se koristiti i aplikacijom koja nam olakšava život (no, moraš znati da nije okej koristiti ju). Jedna takva zove se 'WiFi Map' i već godinama je hit na svim tržištima. Ta aplikacija omogućuje ti da dođeš do šifre wirelessa jednim klikom i onda ju samo moraš upisati u svoj uređaj.Mi iz naše hvatamo otprilike 150 Wi-Fi hotspota i moramo priznati da se možemo uspješno povezati na većinu njih. No, postoji i tamna strana ove načelno dobre vijesti – preko ove aplikacije možemo saznati i šifre koje pripadaju privatnim osobama, pa čak i IP adresu, podatke za spajanje na nečiji Facebook ili e-mail, no za to se već više treba potruditi.Ipak, valja naglasiti da se ovakvo ponašanje smatra ilegalnim i krajnje neetičnim, pa vam ga nikako ne preporučujemo. No, kako u Hrvatskoj ne postoje stroge kazne po pitanju internetske sigurnosti, morat ćete na temelju vlastite savjesti procijeniti hoćete li krasti tuđe gigabajte ili ipak ne.

Foto: Screenshot/YouTube

M.Z.


Pročitajte još:

Samo to ne – situacije u kojima jednostavno ne možeš ostati bez interneta

Stvari koje nas dovode 'do ruba': najveći strahovi u životu jednog tinejdžera

Pazi na računalnu sigurnost – zaboravi sva dosadašnja pravila o lozinkama i nauči novaObjavljeno 06.10.2017. u kategoriji Zanimljivosti
Tagovi: Wi-Fi, wifi, internet, šifra, lozinka, gigabajti, besplatno

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se