Nastavnik informatike u osnovnoj školi od dosadne i nefunkcionalne učionice napravio je zabavnu i cool prostoriju.
Zagrebački profesor sam preuredio informatičku učionicu – pogledajte kako sada izgleda

Zagrebački profesor sam preuredio informatičku učionicu – pogledajte kako sada izgledaNastavnik informatike u zagrebačkoj Osnovnoj školi Matija Gubec od početka ove školske godine imao je cilj urediti svoju učionicu da postane zabavna i u tome je itekako uspio.

Najveći problem ove prostorije ipak je bila funkcionalnost – velika je, rastegnuta i sadrži grede po sredini zbog kojih nije bilo moguće postaviti projektor koji bi mogao vidjeti svaki učenik.

Upravo zato je profesor Marko Šolić projektor zamijenio televizorima.
'Na ekrane pišem preko grafičkog tableta (na drugoj slici je kod kompjutera) pa mi to glumi pametnu ploču', objasnio je Šolić na Facebooku.Svaki televizor je 152 cm dijagonale i okrenut na suprotnu stranu učionice, a strujni i HDMI kabeli provučeni su do računala.Šolić je na Facebooku objasnio i kako izgleda nastava – 'Dakle, šetaš po učionici, držiš wireless tablet u ruci i pišeš po njemu, a sve se vidi gore na TV-ima. TV-i su 4K što je overkill, ali velike Full HD je dosta teško nabaviti. Zbog goleme rezolucije u kompjuteru je i nova grafička, a HDMI kabeli su spojeni s pojačivačima signala'.

U uređenju učionice su sudjelovali učenici i domar, ali tehnički je ovo dosta zahtjevan projekt – prethodili su mjeseci guglanja, konfiguriranja, traženja namještanja.


No, sada osim što je savršeno funkcionalna, ova učionica je i zabavna – sat je izrađen od miševa, stupovi su zakrpani RAM memorijom i obojeni u zelenu boju, a posebno je cool hadware zid koji su napravili učenici.Broj učinice napravljen je od RAM memorije, a donedavno je na vratima bio i natpis 'computer lab' od tipki s tipkovnice, napisao je profesor Marko, ali to nije 'dugoročno preživjelo'.

Ipak, za savršenstvo im nedostaju novi kompjuteri za koje se nada da će ih dobiti uz uvođenje obavezne informatike.

I iako su ga svi prvo pitali 'Koliko je ovo koštalo?' i 'Kako si došao do love?', novac je ispao manji problem nego se čini - 'imam sreće jer radim u školi koja ima vlastite izvore prihoda, koja se odlično vodi, i u kojoj čak i dečki iz računovodstva imaju razumijevanja za ovakve stvari. Ali istovremeno evo dobili i jedan EU projekt u kojem je budžet za opremu kudikamo veći od vrijednosti ove opreme na fotkama', pojasnio je profesor nakon upućenih pitanja znatiželjnika.Mi se jednostavno ne možemo načuditi njegovoj proaktivnosti i konačnom rezultatu – ova učionica je čisto savršenstvo, slažeš li se s nama?

Foto: Facebook

M.Z.


Pročitajte još:

Fora dana: Pogledajte kakav je odgovor na testu iz matematike napisao učenik i oduševio cijelu Hrvatsku!

Je li ovo najoriginalnija profa ikad? Učenicima ponudila šifru za Internet pod jednim uvjetom

FOTO: Zagrebački učenici iznenadili profesoricu najoriginalnijim poklonom ikadaObjavljeno 13.11.2017. u kategoriji Zanimljivosti
Tagovi: informatika, učionica, nastavnik, profesor, foto, zanimljivo, cool

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se