Znanstvenici u Philadelphiji su odredili idealne proporcije ženskog lica, a upravo takvo ima poznata holivudska glumica srednje generacije – Reese Witherspoon.
Znanstvenici kažu da ova glumica ima savršeno lice – jesi li i ti blizu ideala?

Znanstvenici kažu da ova glumica ima savršeno lice – jesi li i ti blizu ideala?Znanstvenici u Philadelphiji su odredili idealne proporcije ženskog lica, a upravo takvo ima poznata holivudska glumica srednje generacije – Reese Witherspoon.

Savršeno žensko lice je ono kojem se širina jagodičnih kostiju poklapa sa širinom obrva. No, to nije sve – važna je i udaljenost između očiju i dužina nosa. The Sun je detaljno prikazao kakvo lice se smatra 'matematički savršenim'.Savršeno lice karakterizira udaljenost između zjenica od 59,2 milimetara, vertikalna udaljenost očiju i jagodica od 13,1 milimetara i dužina nosa od 39,9 milimetara.

Takvo lice odgovara srcolikom tipu – a istim se može pohvaliti i Scarlett Johansson.Srcoliki tip lica jedan je od šest tipova lica – to je onaj u koje se lice postepeno sužava od čela (koje je istaknuto) prema bradi (koja je šiljasta).Sve tipove lica i njihove karakteristike možete vidjeti ovdje.

Znanstvenici su do ove formule savršenog lica došli analizirajući fotografije 55 ženskih modela, nakon čega su ustanovili redoslijed atraktivnosti. Zaključili su da lice u obliku srca predstavlja simbol mladosti i ostaje glavni cilj prilikom izvođenja plastičnih operacija i ostalih zahvata za uljepšavanje lica.

Foto: Profimedia

M.Z. /  The Sun


Pročitajte više:

Harry Styles je znanstveno dokazano savršen - pogledajte tko se još našao u top 10

Što oblik tvog lica govori o tebi - na koju poznatu curu najviše ličiš?

Imaš li savršeno lice prema testu iz 1934. godine?Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se