Dok je Koko poklepno srkao krumpirovu juhu, stari Isak je ulazio u Majerovo dvorište. Kada su se Majer i Isak dogovorili za cijenu...
Ivan Kušan: Koko i duhovi

Ivan Kušan: Koko i duhoviBilješke o piscu:
Ivan Kušan rođen je 1933. g. u Sarajevu. Od 1939. g. živi u Zagrebu gdje je završio srednju školu i diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti, slikarski odsjek. Objavio je knjige za djecu i omladinu: Uzbuna na Zelenom Vrhu, Koko i duhovi, Domaća zadaća, Zagonetni dječak, Lažeš Melita, Koko u Parizu, Strašni kauboj i Ljubav ili smrt.


Mjesto radnje: Grad Zagreb, skladište staroga željeza.

Vrijeme radnje: Jesen

Tema: Traženje nestalog duha

Glavni likovi:

Ratko Milić-Koko

Zlatka Brančić

Sporedni likovi:

Otac, majka, Miki, pas Cezar, pas Bobi, stari Isak, krojač Majer, Božidar.

Kratki sadržaj:

Dok je Koko poklepno srkao krumpirovu juhu, stari Isak je ulazio u Majerovo dvorište. Kada su se Majer i Isak dogovorili za cijenu i kada je Majer pokazao put do drvarnice, Isak je počeo piliti drva. Kada je unosio drva pogledao je okolo po radnji ne bi li išta otkrio. Dok je Majer otišao pogledati večeru Isak je dobio priliku pregledati njegov stol i ormar. Ali nije našao ništa sumljivo. Kada je nosio baciti piljevinu u kanti za smeće tamo je našao dva jajolika izreska bijelog platna. Kada je došao u kuću Milevićevih izreske je dao Koku, a Koko ih je odnio pokazati Zlatku. Zlatko je rekao da to objašnjava Kokovog duha. Tada su ušli u tunel i počeli dalje kopati. Zlatko mu tada kaže da pošalje goluba s porukom da im netko sa Zelenog Vrha dođe u pomoć. Koko se nasmiješio i laganim koracima krenuo kući.

Rečenica koja sadrži važnu poruku:

Baš je taj novac nešto gadno, vidiš što sve ljudi rade radi njega, a na kraju sve loše završi.Objavljeno 01.02.2010. u kategoriji Domaća lektira
Tagovi: Ivan Kušan, Koko i duhovi, lektire, lektira

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se