Nakon što su dvije učenice ukorene zbog nošenja pletenica u školi u Massachusettsu, s objašnjenjem da izgledaju 'previše različito' od drugih, nastao je novi popularni izazov - #BlackHairChallenge.
Cilj novog Twitter izazova je naglasiti ljepotu crnačke kose

Cilj novog Twitter izazova je naglasiti ljepotu crnačke koseNakon što su dvije učenice ukorene zbog nošenja pletenica u školi u Massachusettsu, s objašnjenjem da izgledaju 'previše različito' od drugih, nastao je novi popularni izazov - #BlackHairChallenge.

Škola Mystic Valley Regional Charter prijetila je dvjema djevojčicama suspendiranjem i uvela pravilo kojim zabranjuje 'različitost', odnosno izdvajanje pojedinaca na temelju frizurabojanje kose i nošenje ekstenzija. Cilj ovog pravila navodno je promoviranje jednakosti stavljanjem fokusa na ono što je zajedničko svim učenicima i ukidanjem vidljivih razlika. Ne znamo što je iduće – bojanje crnaca da postanu bijelci?!

Majka jedne od djevojčica rekla je da kćer nije preselila u drugu školu samo zbog visoke kvalitete školovanja koju dobiva, ali je razočarana ponašanjem, pokazanom netrpeljivošću prema različitostima.Uskoro je internetska zajednica stala na stranu djevojčica i mame – i počela popularizirati kosu crnaca. Melanin Mamis započela je #BlackHairChallenge svojim statusom u kojem sugerira da korisnici objave četiri fotke svojih različitih frizura.

Uskoro nakon objave, #BlackHairChallenge je preplavio Twitter, što ženskih, što muških tviteraša.Foto: Twitter/Instagram

M.Z.


Pročitajte više:

Jeste li čuli za njih? Ovo su najpopularniji YouTube izazovi do sada

Novi izazov na netu - koliko brojeva vidiš?

Tinejdžeri ludi za internetskim izazovom s korom bananeObjavljeno 31.05.2017. u kategoriji Modne vijesti
Tagovi: black hair challenge, crna kosa, crnačka kosa, Twitter, viralno, popularno

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se