U šumi čudnih modnih trendova, trudimo se izdvojiti one najekstremnije. Jedan od njih je ovaj u kojem tvrtka KA Design pokušava 'progurati' majice namjenjene gej populaciji sa svastikom u fokusu.
Pojavio se creepy modni trend koji je izazvao buru na internetu i uživo

Pojavio se creepy modni trend koji je izazvao buru na internetu i uživoU šumi čudnih modnih trendova, trudimo se izdvojiti one najekstremnije. Jedan od njih je ovaj u kojem tvrtka KA Design pokušava 'progurati' majice namjenjene gej populaciji sa svastikom u fokusu.

Iako je svastika originalno simbol ljubavi, onaj kojega je svijet volio do kad ga Hitler nije ukrao, danas ga primarno povezujemo s užasnim zločinima nacizma. Inače, svastika se koristi više od 3000 godina i dolazi iz sanskrta pri čemu 'su' znači 'dobro', 'asti' znači 'biti', a 'ka' je sufiks.

Međutim, danas je sve više zemalja u kojima je zakonom zabranjena jer se smatra simbolom totalitarnog režima pa nismo baš sigurno gdje bismo uopće mogli nositi ove majice. KA Design navodno želi osloboditi ovaj simbol negativne konotacije, što i objašnjavaju u ovom videu objavljenom na Facebooku.Uskoro su počeli prodavati svoje majice na Teespringu, međutim majice su uklonjene sa servisa nakon kampanje na Twitteru pod nazivom #BoycottTeespring.


No, KA Design nije odustao od svoje 'originalne ideje' već je njihov glasnogovornik potvrdio da njihov projekt želi naglasiti ljubav i čovječnost jer u srži svastika to i simbolizira.

Ipak, mislimo da to nije dobra ideja jer slobodno se nije osjećali milijuni Židova pobijeni u Drugom svjetskom ratu pod simbolom svastike, pa se barem mi možemo ograditi od podsjećanja preživjelih na strahote i NE nositi takve 'moderne proizvode'.To je naše mišljenje, a koje je vaše?

Foto: Twitter/Facebook

M.Z.


Pročitajte još:

13 najčešćih modnih pogrešaka koje će skroz pokvariti vaš izgled

[ANKETA] Modni predmeti za kojima ekipa trenutno luduje - biste li kupili ovu haljinu, cipele ili torbicu?

OMG Kuda ide moda - kako vam se sviđaju ove trapke ili hlače?Objavljeno 09.08.2017. u kategoriji Modne vijesti
Tagovi: moda, modni trend, svastika, KA Design, majica

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se