Čak sedmero učenika Treće gimnazije u Splitu (Prirodoslovno-matematičke odnosno bivšeg MIOC-a) sto posto točno su riješili test više razine matematike na ovogodišnjoj državnoj maturi. Oni su prvaci jer na razini Hrvatske dijele prvo mjesto iz tog obveznog predmeta.
Upoznajte maturante iz Splita koji su test iz matematike riješili 100%

Upoznajte maturante iz Splita koji su test iz matematike riješili 100%Čak sedmero učenika Treće gimnazije u Splitu (Prirodoslovno-matematičke odnosno bivšeg MIOC-a) sto posto točno su riješili test više razine matematike na ovogodišnjoj državnoj maturi. Oni su prvaci jer na razini Hrvatske dijele prvo mjesto iz tog obveznog predmeta.

Maturantica Polina Mytko do prije dvije godine nije znala hrvatski jezik jer je tek 2012. u Split doselila iz Bjelorusije, te se u Treću gimnaziju upisala u trećem razredu. Kaže da je za njezin stopostotni uspjeh na ispitu iz matematike zaslužna nastavnica Mia Milun piše Slobodna Dalmacija.

'Mislim da uspjeh većinom ovisi o nastavniku. Bar se meni tako čini jer nam je nastavnica sve sistematski izlagala. Uz redovnu nastavu, u školi smo se jedan sat tjedno pripremali za maturu ponavljajući gradivo prva tri razreda. Više od toga mi nije bilo potrebno' otkriva Polina koja osim matematike voli ples i manekenstvo.

Preko ljeta radi kao hostesa, a onda u listopadu kreće na studij matematike u Zagreb.

Da se učenici iz MIOC-a nisu trebali dodatno pripremati za državnu maturu, tvrdi i maturantica Marina Lovrić, jer su za dobru ocjenu rješavali zadatke s matematičkih natjecanja.

Osim matematike, na državnoj maturi je s pet položila hrvatski i engleski jezik, te fiziku.

'U školi nas dobro uče, pa roditelji nisu morali plaćati dodatne pripreme. No, tijekom četiri godine trebalo je konstantno raditi. I isplatilo se. Upisat ću Građevinski fakultet u Splitu jer volim matematiku, fiziku i crtanje' kaže Marina, koja je prva na listi za upis na splitskoj Građevini, ali i na splitskoj Farmaciji i Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, na brodogradnji i strojarstvu na FESB-u.

Članak u cijelosti pročitajte ovdje.

Izvor: Slobodna Dalmacija
Foto: Photoexpress
I.N.Objavljeno 22.07.2014. u kategoriji Državna matura
Tagovi: Maturanti, Matematika

Povezano

sta ce im to... :D i onako 70% toga sta su nastrebali nece im nikada zatrebati u zivotu :)

Ninaa102

Ninaa102

Svaka cast curi, a @savjetodavalac nemoras bit takva/takav, ako je to tvoje misljenje onda ces ti biti ta koja ce rjesiti maturu sa 10% i bas me zanima hoces li i onda tako misliti

Takav :) i ja imam 20+ god. Skola odavno gotova i znam sta govorim, ipak imam iskustva u necemu :D


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se