Koliko god nam je Facebook olakšao život jer nam je sada lakše uletjeti nekom ili ga provjeriti, toliko nam i je otežao stvar...
Facebook - dobro ga je koristiti za barenje i stokanje, ali što ako ti se obije o glavu?

Facebook - dobro ga je koristiti za barenje i stokanje, ali što ako ti se obije o glavu?U doba kad su naši djedovi i bake, pa čak i naši roditelji bili mladi, ljubomorni su muževi unajmljivali privatne detektive ne bi li ulovili žene u prevari, a ljubomorne žene su noću muževima prekopavale džepove tražeći sumnjive poruke ili tragove ruža za usne.

Potraga za crvenim ružem na njegovoj košulji podsjeća na scenu iz crno-bijelog filma, a takvo igranje detektiva u potpunosti su zamijenili Internet, odnosno društvene mreže, i mobitel. Danas nam je Internet postao glavni medij preko kojeg ostvarujemo većinu socijalnih kontakata: od upoznavanja novih ljudi, zaljubljivanja i odljubljivanja, do varanja partnera ili vrebanja dok ne otkrijemo da oni varaju nas.

Iako se parovi još uvijek većinom upoznaju u realnim, nevirtualnim mjestima i situacijama, kao što su  zajednička druženja, kafići, klubovi, pa čak i radna mjesta, broj parova koji su se upoznali putem Interneta neprestano raste, a mobilne mreže obrću milijune samo na sladunjavim porukama koje si parovi diljem svijeta konstantno šalju. Osim sladunjavih poruka, tu su i seks poruke, koje si ne šalju samo partneri međusobno, već svaka četvrta osoba razmjenjuje seksualne poruke s drugima, unatoč tome što je u vezi.  Stoga, ne začuđuje da trećina ljudi provjerava mobitel svog partnera i potajno čita njegove poruke, a petina provjerava s kime je razgovarao. Svaki deseti briše sve sumnjive poruke iz mobitela kako bi ih sakrili od svog partnera.

I koliko god nam je Facebook, kao sve ostale aplikacije olakšao život jer nam je sada lakše uletjeti nekom ili ga provjeriti na Facebooku jednom kad smo u vezi, toliko nam i je otežao stvar. Naime, danas veze i završavamo istim putem pa je tako svaku desetu osobu partner stavio preko SMS-a. Ljudima  je mnogo lakše napisati da nekoga ostavljaju, nego se suočiti s tobom osobom i svim posljedicama koje razgovor uživo nosi.Zato uvijek imajte na umu nekoliko stvari. Uletjeti nekom na Facebooku možda je lakše nego uživo, ali intimnost i upoznavanje su ipak procesi koji najbolje funkcioniraju uživo. Umjesto da sate trošite na sladunjava dopisivanja, radije odite na sladoled. Isto tako, ako ste već u vezi, a Facebook koristite kao sredstvo provjere imajte na umu da vam se možda neće svidjeti ono što ćete naći. Zato bi vam se igranje detektiva moglo obiti o glavu jer tko zna kakve će to sve rasprave potaknuti. I konačno, ako planirate završiti vezu putem Facebooka ili bilo koje druge društvene mreže - nemojte! To jednostavno nije ok!

Foto: Unsplash.com
I.H.

Pročitaj još:

Pokažite svima da ste #couplegoals – jesenske fotke koje mora snimiti svaki par

Izazovi koje imaš svaki dan na Facebooku i Instagramu – jesi li se suočila sa svima?

Često stalkaš Facebook profil svog dečka? Bez brige, nisi jedina!Objavljeno 11.10.2017. u kategoriji Ljubav & Sex
Tagovi: veze, odnosi, facebook, ljubomora, ljubav

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se