Ako ne možeš pratiti trendove dejtanja, nisi jedina. Mnogi su komplicirani za objasniti, ali ovaj novi je ustvari jednostavan: 'cushioning', kojeg možda i pratiš, a da toga nisi svjesna.
Kad ti jedan nije dovoljan - problem zbog kojeg pucaju mnoge veze

Kad ti jedan nije dovoljan - problem zbog kojeg pucaju mnoge vezeAko ne možeš pratiti trendove dejtanja, nisi jedina. Mnogi su komplicirani za objasniti, ali ovaj novi je ustvari jednostavan: 'cushioning', kojeg možda i pratiš, a da toga nisi svjesna.'Cushioning' je tehnika dejtanja prema kojoj uz dečka (glavnog aduta), imaš i one sa strane, 'jastuke', s kojima dejtaš povremeno i dopisuješ se, preuzimajući rizik da možda 'uprskaš' odnos s dečkom, ali i smanjiš šansu da ostaneš sama. U principu, razvijaš romantične odnose s drugima, za svaki slučaj, ako ne uspije s 'glavnim'.To podrazumijeva mirenje s neuspjehom unaprijed. Iako se ovaj trend tek nedavno dobio ime, on postoji odavno. Psihologinja Rhodes naglašava da ovo rade ljudi koji imaju problema s emocionalnom intimnošću i razgovorom o osjećajima s osobom s kojom su u vezi. 'Cushioning' je za ljude koji nisu spremni za pravu ljubav.

Naravno, to nije rješenje – jer kada volimo, onda se predajemo potpuno drugoj osobi, ne 's figom u džepu'. Cushioning je samo praksa sebičnih, a to ne potičemo.

Rješenje je da prestanemo brinuti o mogućem prekidu i prepustimo se trenutku. Važno je posvetiti se partneru i otvoreno komunicirati – jedino tako možemo steći obostrano povjerenje.Foto: Shutterstock/Twitter

M.Z.


Pročitajte još:

Flert, dejtanje i dopkanje - grozne stvari koje sve češće rade i cure i dečki

10 razloga zašto je dejtanje u osnovnoj i srednjoj školi koma

Nevolje ljetnih spojeva: zašto dejtanje ljeti nije skroz foraObjavljeno 17.05.2017. u kategoriji Ljubav & Sex
Tagovi: cushioning, novi trend, dejtanje, ljubav, dečko, sa strane

Povezano

Arabella13

Arabella13

joj sto izmisljaju nazive za stvari koje postoje od pamtivijeka, oduvijek se to zvalo plan B, jebeni ameri i njihove izmisljotine


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se