Ženska seksualnost ne samo da je jača od muške, nego su se cure u stanju uzbuditi na puno širi spektar vizualnih podražaja od frajera.
Prestani vjerovati u mitove - dokaz da su cure napaljenije od frajera

Prestani vjerovati u mitove - dokaz da su cure napaljenije od frajeraŽenska seksualnost već stoljećima egzistira u uvjetima straha i represije. Kako bi bacio svjetlo na ovo mračno pitanje, novinar Daniel Bergner posvetio se pisanju knjige 'What Do Women Want?: Adventures in the Science of Female Desire'

Ova zabavna proza govori o baš svakom aspektu ženske seksualnosti od seksualnih fantazija do potrage za ženskom Viagrom. No, najvažnije od svega, otkriva kako je prava priroda ženske seksualnosti sve samo ne racionalna, civilizirana i izbalansirana.

Ipak, rijetko će koji dečko s odobravanjem čuti odgovor na pitanje: 'A s koliko si ti frajera spavala?', pogotovo ako je broj dečki s kojima si ti spavala veći od broja cura s kojima je on spavao.

Bergner kaže kako su  istraživači prije uporno pokušavali dokazati da su žene i ženke u životinjskom svijetu seksualno pasivne i rijetko one koje iniciraju seks. Spominje primjer ženke majmuna pod imenom Deidrah. Bergner je proveo dan s njom i znanstvenikom Kimom Wallenom. Proučavali su kako se Deidrah, ali i ostale ženke, ponašaju u blizini muških pripadnika svoje vrste. Ono što su otkrili jest posve suprotno onome u što su nas istraživači prethodno pokušali uvjeriti.  Ženke su pomno promatrale svoj muški plijen i predatorski su koračale oko objekta svoje želje.

Bergner govori i o veličini i građi klitorisa kod žena. Produžetci tek ispod površine kože bogati su živcima te vrlo pripremljeni za užitak, a do njih se može doći kroz vaginalne zidove, što čini područje koje opasno može konkurirati veličini penisa, a pretpostavlja se da i jest veće od penisa.

Ženska seksualnost ne samo da je jača od muške, nego su se cure u stanju uzbuditi na puno širi spektar vizualnih podražaja od frajera. Ta tvrdnja bazira se na uporabi sprave plethysmograph. Radi se napravi koja mjeri vaginalni protok krvi i količinu lubrikacije, odnosno podmazanosti. Spomenuta sprava pokazala je da će se cura, bez obzira na seksualnu orijentaciju uzbuditi, ako joj prikažete seks između muškarca i žene, seks između dvije žene i seks između dva muškarca.  

Bernger se dotaknuo i pitanja silovanja. Odgovor na to pitanja je svakako: 'Ne, znači ne!' Objašnjava kako žene možda i maštaju o grubljem seksu, o tome da su poželjne muškarcu do te mjere da se ne može kontrolirati, ali nitko ne izlazi van na ulicu sa željom da ga se siluje. Takve seksualne fantazije zapravo nam žele reći nešto o nama samima.

Postavlja se pitanje je li onda ženska seksualna želja na neki način narcisoidna. Bergner objašnjava kako to možemo nazvati narcisoidnošću, ali ne u lošem smislu. Radi se o tome da je ženska seksualna želja vrlo snažna i da cure jednostavno žele istu razinu seksualne želje natrag. Kada cura zna da ju njen tip želi jednako koliko i ona njega to je izrazito snažan osjećaj.

Foto: Unsplash.com
I.H.

Pročitaj još:

Ženski orgazam - mit ili realnost: sve što ste ikad htjeli znati o ženskom orgazmu

Želiš postati fatalna cura koja može osvojiti svakog lika? Evo savjeta!

Tema o kojoj se cure srame pričati - sve što si ikad htjela znati o ženskoj masturbaciji Objavljeno 09.11.2017. u kategoriji Ljubav & Sex
Tagovi: seks, orgazam, ženski orgazam, klitoris, seksualna želja

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se