Komunikacija je ključ dobrog odnosa – ako želiš da dobro funkcionirate kao par, bitno je razgovarate prije svega.
Savjeti za cure i dečke - 8 stvari koje moraš znati ako ne želiš prekinuti nakon prve svađe

Savjeti za cure i dečke - 8 stvari koje moraš znati ako ne želiš prekinuti nakon prve svađeKomunikacija je ključ dobrog odnosa – ako želiš da dobro funkcionirate kao par, bitno je razgovarate prije svega.

Svi mi ponekad reagiramo u afektu i kažemo stvari koje nismo htjeli ili pak neke probleme 'guramo pod tepih' ili šaljemo hejterske poruke, iako znamo da ne bismo smjeli. Pa ćemo se još jednom prisjetiti što znači normalno i zdravo komunicirati u ljubavnoj vezi.

1. Razgovarajte – nemojte se dopkati – kada se svađate. Puno je lakše neke stvari napisati nego izgovoriti, ali poslije bi ti moglo biti žao ako pretjeraš. Osim toga, puno bi napisanog moglo biti krivo protumačeno. Još je jedan razlog zašto bi bilo dobro da posegneš za pozivom – izludit će te čekanje njegovog odgovora.2. Reagirajte smireno – ništa se neće riješiti divljanjem (reći ćeš – lako reći, teško učiniti – i bit će u pravu). Pokušaj ne raditi preveliku dramu i fokusirati se na rješavanje nastalog problema.

3. Nemojte skrivati svoje emocije – slobodno plači, reci 'volim te' i reagiraj odmah – nemoj biti 'skupljač'. Uvijek reagiraj odmah nakon što uočiš problem ili neslaganje s partnerom jer će u protivnom s vremenom eskalirati. I nemoj se bojati reći mu/joj koliko ti znači.

4. Slušaj svojeg partnera kada ti priča kako se osjeća – pozornim slušanjem doći ćeš do izvora problema, lakše shvatiti svojeg dečka/curu i lakše doći do rješenja. Proučavaj njegove riječi i djela, ali i mimiku i geste lica i tijela. Dok pričate uživo, neće ti moći fejkati emocije.5. Fokusirajte se na ono bitno – bitni ste vi, vaša veza, a ostalo je stvar kompromisa. Nemojte od muhe raditi slona – ako on voli kruške, a ti jabuke, neka tako ostane. Razlike nas mogu i spajati, ne samo razdvajati.6. Budite iskreni jedno prema drugome – iskrenost je osnova za razvoj povjerenja, a bez povjerenja nema ni kvalitetne veze. Pod time mislimo i da ne prešućuješ ono što misliš da bi bilo bitno da tvoj partner zna.

7. Nemoj izbjegavati neke teme samo zato jer što sramežljiva – dvoje ljudi u vezi mora moći o svemu pričati, od seksa do hrane.

8. Budite empatični i puni poštovanja jedno prema drugome – pokažite razumijevanja jedno za drugo u teškim i u lijepim trenucima i budite dobri jedno prema drugome. Nemoj izgovarati 'ne zanima me' previše često – ponekad je to jako teško za čuti. Poštovanje je također osnova za ljubav.

Foto: Shutterstock/Pixabay

M.Z.


Pročitajte još:

Najčešće greške koje cure rade tijekom dejtanja – iz perspektive dečkiju

Pazi kako se dopkaš - saznaj što emojiji koje šalješ govore o tebi

Impresioniraj okolinu – znaš li koja su pravila dobre komunikacije?Objavljeno 06.09.2017. u kategoriji Ljubav & Sex
Tagovi: ljubavna veza, kompromis, empatija, razgovor, svađa, iskrenost, odnos, par, partner

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se