Možda je to dečko koji ti se sviđa još od prvog razreda, možda neki kojeg znaš s mora ili neki dečko kojeg si vidjela jednom u tramvaju. I nikako da se prestaneš pitati 'Što bi bilo kad bi bilo' ili 'Je li on tvoja srodna duša?'.
Svi imamo onu jednu 'Što bi bilo kad bi bilo?' osobu – kako se prestati pitati?

Svi imamo onu jednu 'Što bi bilo kad bi bilo?' osobu – kako se prestati pitati?Možda je to dečko koji ti se sviđa još od prvog razreda, možda neki kojeg znaš s mora ili neki dečko kojeg si vidjela jednom u tramvaju. I nikako da se prestaneš pitati 'Što bi bilo kad bi bilo' ili 'Je li on tvoja srodna duša?'.

Svi imaju jednu takvu osobu koja im ne da mira. To je osoba koju povremeno sretneš ili je se nekad sjetiš i misliš si zašto nikad niste probali biti skupa i biste li možda uspjeli da nije bilo nekih drugih okolnosti.

Možda da ste se upoznali u neko drugo vrijeme ili na nekom drugom mjestu sve bi bilo drugačije.Zašto si to radimo?

Znanstvenisi smatraju da je riječ o mehanizmu kojim izbjegavamo potpuno posvećivanje trenutnom životu i partneru. Umjesto da trošiš vrijeme na razmišljanje o onom što je bilo, trebala bi se usredotočiti na ono što je sada i ono što tek dolazi. Zatvaranje u maštarije o prošlim vremenima gubitak je vremena i energije.

Što možeš napraviti? Ako si solo:

1. Poduzmi nešto – sljedeći put kad ga sretneš jednostavno poduzmi nešto. Osmijeh, flert ili čavrljanje možda ti daju hrabrosti da mu uletiš i priznaš kako se osjećaš. A možeš mu i poslati poruku i pozvati ga na cugu. Nemaš što za izgubiti osim ogromnog tereta 'Što bi bilo kad bi bilo'.Ako si trenutno u vezi postoje dva moguća rješenja.

2. Zaboravi ga – možda se s razlogom nešto već nije dogodilo. Možda si ga previše idealizirala i stvorila sliku o njemu koja nije točna. Možda zamišljaš da bi on bio idealan dečko i tvoja srodna duša, ali kad bi stvarno završili zajedno to uopće ne bi bilo to.  Budi sretna sada i ovdje, prestani živjeti u prošlosti.

3. Pospremi ga na sigurno – ako si i trenutno u vezi i sretna si nemoj si to kvariti. Ne moraš ga izbrisati iz svog života, ali raščisti to sama sa sobom. Možda će on ostati tvoja tiha patnja, lijepa uspomena iz mladosti, ali nemoj zbog neke idealizirane sličice uništiti sadašnju sreću.

Foto: Pinterest/Shutterstock/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Najgore izlike koje dečki govore kad mu se ne sviđaš – i idu nam na živce s tim

Nema šanse da priznaju - zašto dečki uvijek moraju biti u pravu?

Bivši, bye bye - znanstvenici otkrili trik uz pomoć kojeg možeš preboliti bivšeg

Objavljeno 09.05.2017. u kategoriji Ljubav & Sex
Tagovi: dečko, što bi bilo, pitanja, veza

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se