Normalno je da nakon prekida tugujemo – voljeli smo tu osobu, dijelili s njom sve naše tajne i provodili gotovo svaki trenutak skupa. Bilo bi neobično da ne osjećamo bol.
Tehnika za odljubljivanje: evo kako brže preboljeti prekid s voljenom osobom

Tehnika za odljubljivanje: evo kako brže preboljeti prekid s voljenom osobomNormalno je da nakon prekida tugujemo – voljeli smo tu osobu, dijelili s njom sve naše tajne i provodili gotovo svaki trenutak skupa. Bilo bi neobično da ne osjećamo bol.


Potrebno je dosta vremena da zaliječimo emocionalne rane, ali postoji tehnika koja može pomoći i ubrzati proces prebolijevanja. Doktor Alex Clark, koji se bavi proučavanjem psihologije veza, otkrio je da se taj proces može usporediti s primjerice prestankom pušenja: 'Kada netko odluči odbaciti naviku kao što je pušenje, prvih par dana bit će najteže. Srećom, zahvaljujući vremenu i strpljenju to postaje lakše.'


Gdje početi? Kada prekinemo s voljenom osobom, mnogo stvari će nas podsjećati na nju. Mjesto na koje smo zajedno odlazili, hrana koju smo zajedno jeli ili čak pojedino doba godine. Budući da je ta osoba bila važan dio našeg života, takve uspomene su posve normalna stvar.

Ljudi neprestano stvaraju mentalne veze između iskustava, a ono što može pomoći jest prekinuti takvu vezu. Ako ste primjerice s partnerom često odlazili u isti kafić, bit će vam teško kada sljedeći put dođete tamo. Ali umjesto da to mjesto poistovjetite s njim i vašom vezom, promislite o svim finim pićima koje ste tamo popili, ugodnoj atmosferi ili prijateljima s kojima ste bili. Tako ćete stvoriti nove uspomene vezane uz to mjesto i nećete se više osjećati tako loše.

Naravno, nećete zaliječiti slomljeno srce preko noći, ali ako se potrudite i duže vrijeme prakticirate ovu tehniku, uskoro ćete primijetiti da je bol koju osjetite na takvim mjestima puno manja te da se pozitivne asocijacije pojavljuju mnogo češće.


Doktor Clark objašnjava da ova tehnika neće upaliti kod svih, ali njen uspjeh ovisi o trudu koji osoba ulaže.  Sada znate što vam je činiti kada vas sljedeći put opere depra zbog prekida.

Foto: arhiva
I.N.

Pročitajte još:

Zacijeli slomljeno srce – u ovim situacijama nisi ti kriva za prekid

Vrste prekida koje ćemo svi iskusiti u životu

Drukčije reakcije: kako prekid podnose dečki, a kako cure?
Objavljeno 28.12.2016. u kategoriji Ljubav & Sex
Tagovi: Prekid, Tehnika, Slomljeno srce

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se