Seks više nije tabu tema i važno je pričati o njemu kako bi i dečki i cure bili svjesni opasnosti. Nezaštićeni seks nikako nije opcija do trenutka kada planiraš trudnoću i prethodno se uvjeriš da je tvoj partner zdrav.
Upute za siguran seks - zamke na koje moraš paziti

Upute za siguran seks - zamke na koje moraš pazitiSeks više nije tabu tema i važno je pričati o njemu kako
bi i dečki i cure bili svjesni opasnosti. Nezaštićeni seks nikako nije
opcija do trenutka kada planiraš trudnoću i prethodno se uvjeriš da je
tvoj partner zdrav.


Naša preporuka za zaštitu je korištenje kondoma koji su stvarno sveprisutni, ali ipak valja pripaziti prilikom kupnje, primjene i čitati 'sitna slova'. Da bismo ti olakšali život, mi smo saželi upute.

1. 18 od 100 cura ostane trudno jer nisu ispravno koristile kondom – da, kondomi su učinkoviti u 98% slučajeva, ali pri ispravnom korištenju. Kako bi se maksimalno osigurala, tvoj partner mora staviti kondom prije nego što uopće dotakne tvoje intimne dijelove jer iz penisa teče predejakulat čim se dečko uzbudi. Naravno, prilikom otvaranja valja paziti jer lateks može jako lako puknuti i tada kondom možeš baciti u smeće. I da, kondomi imaju rok trajanja, pa pripazi i na to.

>>
10 najvećih pogrešaka s kondomom koje radi previše parova2. Nemoj kupovati kondome neprovjerenih proizvođača – to je jedna od stvari na kojima ne smiješ štedjeti i definitivno ih ne smiješ birati prema izgledu (ne, nije bitno da je slatko pakiranje ili da je kondom s okusom čokolade). Daj malo više novaca za svoju sigurnost i kupi Durex ili Lelo Hex.

3. Ako si alergična na lateks (ili je on), naša je preporuka da koristite kondome za žene napravljene od poliuretana - osim što štite od bolesti i trudnoće, ovakvi kondomi pružit će vam intenzivniji spolni odnos. Prije nego ga koristiš, dobro prouči kako ga staviti – ukratko, u obruč koji se nalazi na zatvorenoj strani kondoma stavi prst(e) i umetni ga u vaginu, dok ti druga strana obruča mora ostati na stidnim usnama.

4. Treba ti kondom čak i ako prakticiraš seks s osobom istog spola – bez obzira na to što vam ne prijeti opasnost od trudnoće, prijeti vam opasnost od zaraznih bolesti.

5. Ako tvoj partner tvrdi da mu seks s kondomom ne odgovara, razmisli o promjeni partnera, ne svojih stavova – tvoje zdravlje mora ti biti top prioritet, a ne ugoda. Seks s kondomom trebao bi vam biti bolji jer se možete opustiti i uživati jedno u drugome bez ograničenja i brige. Ništa što te ugrožava nije opcija.

Foto: Pixabay/Giphy

M.Z.


Pročitajte još:

10 najvećih pogrešaka s kondomom koje radi previše parova

Činjenice koje niste znali o kondomima

S njim ste sigurni: dizajniran kondom koji ne pucaObjavljeno 09.08.2017. u kategoriji Ljubav & Sex
Tagovi: seks, upute, kondom, sigurnost, bolesti, trudnoća

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se