Ponekad se jednostavno ne možemo kontrolirati i napravimo veliku frku tamo gdje ne treba. Bude nam žao jer smo se s dragom osobom posvađali bez nekog prevelikog razloga, ali jednostavno smo morali izbaciti negativnu energiju iz sebe.
Kreativni načini kako se iskupiti nakon svađe

Kreativni načini kako se iskupiti nakon svađePonekad se jednostavno ne možemo kontrolirati i napravimo veliku frku tamo gdje ne treba. Bude nam žao jer smo se s dragom osobom posvađali bez nekog prevelikog razloga, ali jednostavno smo morali izbaciti negativnu energiju iz sebe.

Nakon što smo se smirili i shvatili da smo napravili glupost, vrijeme je za ispriku. Ponekad je najteže priznati da smo pogriješili, ali ako želimo sačuvati odnos s dragom osobom, moramo pregristi ponos i napraviti pravu stvar.

1. Broji do deset

Nakon svađe važno je smiriti se. Uzrujala si se, najradije bi vrištala i udarala sve oko sebe, ali prije ponovnog susreta sa sobom s kojom si se posvađala – smiri se. Broji do deset, otiđi u šetnju, spavaj, radi što god misliš da će ti pomoći da se smiriš i posložiš stvari u glavi.2. Razmisli jesi li zbilja u pravu

Naravno da misliš da si u pravu i da druga strana nema pojma o čemu priča. No, samo na sekundu zamisli da možda ipak nisi skroz u pravu i daj drugoj strani priliku da se objasni. Čak i ako i dalje misliš da si u pravu, šuti i poslušaj drugu osobu što ima za reći. Možda uspijete pronaći zajednički jezik.3. Osjećaji su bitni

Nemoj se fokusirati na detalje svađe nego na to kako se osjećaj, reci iskreno što te toliko povrijedilo i razgovarajte o tome kako se osjećate. Želiš se pomiriti jer ti ta osoba puno znači, dakle, osjećaš ljubav prema njoj i obična svađa nije vrijedna toga da izgubiš tu osobu.4. Neke stvari nisu vrijedne svađanja

Ako si se posvađala s frendicom jer se dopisivala s dečkom koji ti se sviđa to svakako jest razlog za svađu. No, ako se ljutiš na nju jer misli da Taylor Swift nije dobra pjevačica, to svakako nije razlog za durenje ili svađu. Ako shvatite da oko nekih stvari nemate isto mišljenje, jednostavno nemojte raspravljati o njima.Možda ipak nisi dobra u razgovorima i misliš da ćeš se slomiti pokušaj na kreativan način nekome reći oprosti:

1. Kutija koja kaže 'Žao mi je'

U ukrasnu kutiju natrpaj sve što ta osoba voli – čokoladu, kekse, bombone, možda lak za nokte koji dugo želi ili karte za neki koncert. Nema bolje isprike od onoga kad nekome pokažeš da znaš točno što ta osoba voli ili želi.

2. Kolačići ljubavi

Ne znaš složiti govor isprike, ali slažeš kolače bolje od bilo koga. Zatvori se u kuhinju i napravi ukusnu poslasticu koja će osobi s kojom si se posvađala itekako poručiti 'Oprosti'.3. Kuponi Ispirke

Ne znaš peći kolače i nisi pri nekoj lovi. Nema veze! Osmisli svoje kupone na koje ćeš napisati sve što ćeš pružiti toj osobi. Dakle, umjesto razgovora o tome kako ti je žao, nekome ćeš dati kupone na kojima će pisati stvari kao što su: 'Ovo je kupon za jedan izlazak po tvom izboru', 'Ovo je kupon za masiranje tvojih leđa kad god poželiš' ili pak 'Ovo je kupon za gledanje filma po tvom izboru'.

4. Zagrljaj

Ponekad je jedino dovoljno nekoga čvrsto zagrliti. Osoba koju znaš već dugo zna točno što želiš reći i bez da to kažeš tako da nakon nekih svađa pomaže i čvrsti, dugi zagrljaj.Foto: Giphy/Shutterstock

I.I.

Pročitajte još:

Prestani se svađati s mamom uz ovih 6 savjeta

Fer svađa: Kako se dobro posvađati?

Kako uvijek imati dobar odnos s roditeljimaObjavljeno 25.10.2016. u kategoriji Obitelj & Prijatelji


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se