Žensko prijateljstvo kreira zdravu atmosferu između cura, a ima puno veći utjecaj na zdravlje djevojke od bilo kojeg drugog odnosa.

Ne puštaj svoju BFF iz ruku - ona je najbitniji faktor u tvom fizičkom i psihičkom zdravlju

Ne puštaj svoju BFF iz ruku - ona je najbitniji faktor u tvom fizičkom i psihičkom zdravljuOsim što stvara osjećaj ugode, žensko prijateljstvo dobro je i za naše zdravlje, kako psihičko, tako i fizičko. Ono kreira zdravu atmosferu pa samim time i emotivnu stabilnost, a ima puno veći utjecaj na zdravlje djevojke od bilo kojeg drugog odnosa.

Dobrobiti ženskog prijateljstva za psihu:


1. Psihička stabilnost


Dobrobit ženskog prijateljstava za psihu osobito je vidljiva u kriznim situacijama. Kada se događa neka teška situacija cure se, za razliku od dečki, otvaraju jedna drugoj i razgovaraju o svojim najdubljim osjećajima, a to je, kako kažu psiholozi, jedan od oblika terapije koji pomaže održavanju psihičke stabilnosti.

2. Podizanje samopouzdanja

Frendice će jedna drugoj rado udijeliti kompliment. Nakon takvih druženja curama se povećava samopouzdanje i općenito se osjećaju bolje u svojoj koži. Ne zablista li svaka od nas kad nam prijateljica pohvali novi komad krpica ili novu frizuru? Naravno da zablistamo i ne bi se trebale sramiti toga jer i komplimenti doprinose našem mentalnom zdravlju. No, žensko prijateljstvo ne djeluje blagotvorno samo na psihu. Znanstveno je dokazano da učinkovito djeluje i na fizičko zdravlje žene.

Dobrobiti ženskog prijateljstva za fizičko zdravlje:


1. Borba protiv svih mogućih bolesti

istraživanje koje su proveli stručnjaci sa sveučilišta Stanford pokazalo je da žene s karcinomom dojke imaju veće šanse za preživljavanje i brži oporavak od bolesti ako uz sebe imaju svoje dobre prijateljice. Sličnim proučavanjima bavila se i psihologinja Bella De Paulo s kalifornijskog sveučilišta koja je zaključila da se cure tijekom bolesti najviše mogu osloniti na svoje prijateljice koje im znaju pružiti najbolju utjehu i podršku.

2. Borba protiv loših navika

Cure koje prakticiraju zdrave životne navike takvo ponašanje prenose na druge bliske prijateljice, što u konačnici opet pridonosi boljem zdravlju žene. Uočeno je i da se cure lakše odlučuju na promjene poput dijeta, prestanka pušenja ili početka vježbanja ako ih podržavaju prijateljice.

Foto: Unsplash.com
I.H.

Pročitaj još:

Dovoljno je da se samo pogledate – situacije koje su prošle sve BFF

Imaš novu najbolju frendicu? 4 glavne pogreške koje ne smiješ napraviti

Znanost je potvrdila: ženska prijateljstva bitnija su od vezaObjavljeno 19.10.2017. u kategoriji Obitelj & Prijatelji
Tagovi: frendice, bff, prijateljstvo, žensko prijateljstvo, prijateljice

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se