Prijateljstvo se gradi na povjerenju, što bi trebalo značiti da je laganje zabranjeno. Ipak, u nekim situacijama je sasvim prihvatljivo i poželjno lagati joj, za njezino dobro.
Ponekad je tako bolje – pet situacija u kojima smiješ lagati svojoj BFF

Ponekad je tako bolje – pet situacija u kojima smiješ lagati svojoj BFFPrijateljstvo se gradi na povjerenju, što bi trebalo značiti da je laganje zabranjeno. Ipak, u nekim situacijama je sasvim prihvatljivo i poželjno lagati joj, za njezino dobro.

Male laži ponekad su bolja opcija od okrutne istine, kao npr. kada si kod dečka na ručku, a njegova mama spremi za ručak kelj na čušpajz, a ti baš to ne voliš. Tada je bolje pojesti kelj i pohvaliti ga, pa makar poslije pojela tonu čokolade da makneš okus kelja iz ustiju.

Općenito lažemo da ne bismo povrijedili nečije osjećaje ili kako bismo se izvukli iz nezgodne situacije i tada je laganje sasvim opravdano. Evo kada je OK lagati ili prešutjeti istinu čak i svojoj BFF:1. Kada ti se ne sviđa što je posljednje kupila – ako je ona hyper oko svoje nove haljine, tenki, tetovaže ili frizure, a ti baš nisi oduševljena, laži joj. Ionako će ona nositi to na sebi i potrošila je novac na to pa joj možeš uputiti barem lijepu riječ.
2. Ako je grozno ispala na nekoj fotki – kad je ona u bedu i pada joj samopouzdanje, na tebi je da ga podigneš. Nikako joj nemoj potvrditi da izgleda debelo ili muškobanjasto, pa makar to mislila.3. Kada ti se ne sviđa njezin novi dečko
– primjedbe na njega joj iznesi tek kada radi nešto stvarno odvratno i za to imaš dokaze. Generalno se bolje ne petljati u njezin ljubavni život jer aspekt njezine seksualnosti ionako nije nešto što možeš zadovoljiti.4. Kada fkt zabrlja – reci joj da će sve biti u redu iako možda neće (barem ne odmah), nakon što je pijana poslala poruku bivšemu i sada žali zbog toga. Ohrabri ju, budi podrška i laži ako će to olakšati situaciju.

5. Kada čuješ neprovjeren trač – načula si da ju vara dečko, ali od cure koja je 'profesionalna' u tračanju? Nemoj odmah reći to svojoj BFF jer možda je u pitanju samo ljudska zloba, buka u kanalu ili nešto drugo. Provjeri istinitost informacije koja je doprijela do tebe i ishod joj u svakom slučaju reci.

Foto: Unsplash/Giphy

M.Z.


Pročitajte više:

[BFF TEST] Škola je gotova, je li i vaše prijateljstvo - hoće li biti uz tebe i pod praznicima?

Samo za bestice – tvoja bff trebala bi znati odgovor na svako ovo pitanje

BFF problems on the way: Nervira te njezin dečko, a ne znaš što učiniti?Objavljeno 08.08.2017. u kategoriji Obitelj & Prijatelji


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se