KEMIJSKE JEDNADŽBE

Hej ekipa! 8.sam razred i pošto se sad bavimo s ugljikovodicima (alkani,alkeni,alkini) imamo puno kemijskih jednadžbi koje,naravno,moramo izjednačavati.Nočna mora,barem meni.To nikako nisam mogla usvojiti od 7.razreda.Da li bi mi netko,molim vas,na nekom jednostavnom primjeru mogao pojasniti to izjednačavanje? Beskrajno bih vam bila zahvalna!!
Teen385,molim vas da objacite ovo pitanje,više mi je nego bitno.Hvala ! :)

medeja

medeja

pa zašto imaš profesora u školi? ako nisi skontala reci mu da ti objasni u ostalom kako ne mozes skontat to.. kemija mi nikad nije isla al brate ako ti je na desnoj strani 6 atoma recimo vodika mora ti i na desnoj biti , ako imaš na desnoj 3, mnozit ces sa 2 da ti bude 6,znaci 6 na desnoj 6 na lijevoj ...valjda je tako pojma nemam ne volim kemiju!!

helokitty007

helokitty007

kemija :** ako imaš npr s lijeve strane C2H2 + O2 (strelica) CO2 + H2O to trebaš izjednačit,npr. C2H2 + 2.5 O2 (strelica) 2 CO2 + H2O ( ne znam smijete li na decimale,mi smijemo kod ugljikovodika). uglavnom,vrlo je jednostavno.

otisla

otisla

nauci definicije. onda uzmi neku jednadzbu. pogledaj šta imas sa jedne strane jednakosti. i iz definicije trebas znati sto trebas dobiti kad jednakost zbrojis. ako trebas dobit neki alkohol i vodu recimo, iz jednadzbe prvo uzmes slova za vodu, i ostatak ti je alkohol ili što vec, ne znam, to ovako logicno govorim, davno sam imala kemiju.

Teško je da ti objasnimo ovdje jer ne možemo fino pisati k'o što možeš rukom jel'.
Zašto ne pitaš profesoricu da ti objasni? Kladim se da u knjizi i svesci imaš 823474383873727983 takvih primjera, pročitaj malo. :P

dzejna

dzejna

Pa to je barem lako :)
Samo izbrojiš koliko imaš jednog elementa s jedne strane (strelice) a onda s druge.Ako je jednako dobro i jee, a ako nije onda s lijeve strane strelice dodaješ brojeve (ne znam kako da ti to baš objasnim) da bi izjednačila broj tog elementa.
A ako baš ne možeš skontat onda pitaj nastavnicu! :D Good luck

Stefkec9777

Stefkec9777

Hmmm najbolje idi na privatne časove il tako nešto...inače ni ja ne podnosim hemiju :/

Chriss_Tinna

Chriss_Tinna

aj javi mi se u box ako postoji neka konkretna jednadžba koju ne znas rijesiti, ali sigurna sam da je sve vec pojasnjeno u knjizi/biljeznici.

neznamkakodasezovem

neznamkakodasezovem

samo jednostavno prebrojiš koliko atoma imaš s jedne strane i onda dodaješ na drugu stranu. vježbaj, pa ćeš shvatiti.

jednostavno.. alkani imaju jednostruku,alkeni smao jednu dvostruku,i alkini samo jednu trostruku vezu.. i naravno moraz znati homologi niz.. sve ostalo je lako. :DD


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Slična pitanja:

Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se