Imaš problema u školi, kod kuće, s frendovima, u ljubavi ili te brine nešto sasvim drugo? Postavi pitanje anonimno i ekipa na portalu će ti pokušati pomoći!

Matura i upis na faks

0

21:34 19.01.2018.

Hej.Uskoro završavam 3.razred opće gimnazije u BiH i profesori nam već sad spominju tu državnu pa imam par pitanja, inače odlična sam učenica i imam naviku učenja.Htjela bih upisat povijest i pedagogiju(Osijek) pa imam par pitanja:
1.kako da se pripremam za to?
2.engleski sav razumijem, ali pisat ne znam pa hoće li mi to predstavljat neki problem
3.matematiku sam uvijek imala 2-3 pa da li je moguće samo uz pomoć dobrog kalkulatora položit za 2 jer sam vidjela da se uopće ne vrednjuje?
Hvala svima...Komentari

20.01.2018.

Teško da ćeš ti uopće na fakultet ako ne znaš pisati (?) engleski i nadaš se dvojici iz matematike.

little_black_dress

little_black_dress

20.01.2018.

Pripazi jer je u OS velika navala. OS važi kao fakultet na koji idu oni slabiji koji ne upadnu na ostale fakultete u Hrvatskoj. Užasno je to jer ako poslodavac dobije prijavu od nekoga sa Osječkog faksa i nekoga sa Zagrebačkog, bez razmišljanja će uzeti onoga sa Zagrebačkog. Uglavnom je problem što danas baš svatko želi na faks pa je navala ogromna. Ja sam prije tri godine upisivala logopediju u ZG i užas jedan. Upisala jesam, ali ne trebam objašnjavati kako je to stresno. Potrudi se što više, pronađi one najbolje pripreme za maturu.

20.01.2018.

Nauci pisati i bar matematiku za 3 eto...

Ana_sostar

Ana_sostar

21.01.2018.

Hej, dakle državna matura sastoji se od 3 predmeta (glavna) + dodatni. Dakle, prvo se moraš odlučiti što misliš upisati i pogledati na stranici "postani student" što se traži za određeni faks jer evo sada sam našla - za fakultet "pedagogdija i povijest" traži se 2 dodatna predmeta uz glavna tri a to su psihologija i povijest.
Glavna tri predmeta imaju razine - A i B također i svaki fakultet traži drugačije razine, npr. "pedagogija i povijest" traže A razinu hrvatskog i druga dva razinu B. Imaš puuno grupa na facebooku "Maturanti 2017/2018." i druge godine gdje ljudi postavljaju iz čega oni uče. Što se tiće hrvatskog ja sam našla na internetu "priprema za maturu Hrvatski A razina" i to sve isprintala i čitala, u tome iz čega sam ja učila imaš sve od gramatike do lektira. Svakako da i lektire moraš ponoviti a i to možeš pronaći da googlu, nadam se da znaš da se matura iz hrvatskoh provodi u 2 dijela (esej tj. jedna od lektira ili pjesme i baš ispit). Matematiku učiš tj. vježbaš zadacima - skini si sa stranice NCVVO ispite sa B razine i riješavaj također uz svaki ispit na toj stranici imaš i odgovore te kako se što boduje tako da i to pročitaj. Eh sada engelski, matura iz engleskog se sastoji iz pisemenog dijela i na kraju imaš kao malo pismo koje moraš napisati svojim riječima te ne smiješ promašiti više od 70 riječi. Vrlo je jednostavno samo moraš sjest i naučiti pisati engelske riječi. To možeš naučiti čitajući knjige na engleskom.
Također, kada upišeš 4. razred, javi se info centru Postani Student da ti od tvojih osobnih podataka stvore profil na istoimenoj stranici kako bi se uopće mogla upisati faks,prati datume da sve stigneš prijaviti u roku. Što se tiče Osijeka - Osijek je dtudentski grad i većina faksova traži vezu. Tako da se pripremi na to. Osobno ti neću preporučavati što DA upišeš ili što da NE upišeš, svatko ima svoj život i svoj odabire. Jednom zzeneš - nema veze ponovi ili upiši drugi faks. Niti prva niti zadnja koja se zeznila :) Sretno.

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

110.937
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja. Slažem se