Što mislite o prirodoslovno - matematičkoj gimnaziji?

Od malena želim biti profesorica matematike i odlučila sam upisati prirodoslovno - matematičku gimnaziju. Ide li itko od vas u tu gimnaziju? Mozete li mi reci nesto o njoj i predmetima? Je li tako teško kako kažu? Je li bolji smjer za farmaceuta od gimnazije? Sta je teže, famaceut ili PM gimnazija?
HVALA.

LunaXd

LunaXd

To i mene zanima.Ja mislim da je PM teža.U kojem gradu ćeš ići?

Arabella13

Arabella13

dvije totalno razlicite skole, po svemu.. za matematicku ne znam, vjerujem da ima nesto vise satnice prirodnih znanosti nego li ostale gimnazije i to ti je to, a farmaceuti ti ipak imaju strucne predmete, dosta predmeta vezanih uz kemiju etc sve zavisi sto te zanima, i jedno i drugo je 'tesko' :)

kika6469

kika6469

ja idem u tu gimnaziju...
i ne postoji smjer farmaceuta u srednjoškolskom obrazovanju,samo smjer na fakultetu
inače taj tip gimnazije i nije tak težak...šok će ti bit u prvom razredu dok se ne privikneš,al tak ti je svugdje. i koma je u 4. srednje jer vas svi muče s tom prokletom maturom i češće ispituju i daju testove jer kao naša školska godina traje krače,a oni moraju popunit kvotu ocjen,bla bla...(wow,čak smo 3 tjedna manje u školi nego drugi...i u ta 3 tjedna oni tak i onak niš ne rade...)
plus je što češ imat glazbeni i likovni samo 2 godine...tak da te ti bespotrebni predmeti ne gnjave u všim razredima. pripremi se na puuno matematike,al to ti neće bit problem ak ju voliš. također podosta fizike,koja je meni osobno bila noćna mora. također ako se nisi nikad susrela s programiranjem onda će ti informatika zadnja 3 razreda biti također muka,al ovisi od profesora.
jedino je minus što ne možeš birat izborne predmete kao općaši,al to ti i nije tak bitno... inače profesori djele više znanja matematičarima nego općašima i jezičarima jer se obično smatra da su to oni pametniji,tak da češ učit nešto više prirodoslovne predmete,matematiku i informatiku nego ostali smjerovi,al to ti je super plus kad budeš upisivala fax jer češ imat bolju podlogu za maturu...
ostalo ti ovisi kakvi profesori te zapadnu
al u svakom slučaju,ako misliš upisat bilo farmacetski fax,bilo matematički,ili prirodoslni ili nešto slično,bit češ u prednosti nad općim i jezičnim smjerom

IronMaidenxD

IronMaidenxD

Kod nas ima taj smjer farmaceuta kao srednja škola i onako, nije ni teško a ni lako. Sve zavisi od tebe i od toga kako ti idu ti predmeti koji se tamo traže. U nas je farmaceutski smjer u sklopu medicinske škole pa imaju slične predmete kao i opći smjer samo što imaju naravno drugačiju praksu.
Što se tiče te gimnazije ne znam jer kod nas to nema, bar ne u mojoj blizini haha
Ali bih ti savjetovala i pored toga da ne slušaš puno šta ti drugi govore, odnosno pazi koga slušaš. Ako si dobra učenica i imaš šansu da upišeš dobru školu nemoj slušati djecu koja ne uče dobro jer normalno da će oni reći kako je teško i naći 100 mana ahah
"Slijedi svoje snove" jel zato što ako upišeš nešto što ne želiš nećeš nikad biti tako sretna.


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Slična pitanja:

Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se