Skola je u pitanju.. ^^

Vidjela sam da neki postavljaju pitanja kako da kažu loše ocjene roditeljima, kako da se uklope u novoj školi... Al' mene zanima nešto drugo. Iz Bosne sam i idem u 8. razred. Mislila sam uppisati Gimnaziju u Tuzli, ali ne znam da li ću moći sa ovim ocjenama:
- 5. razred -
I polugodište - sve petice osim iz: bosanskog (4) i matematike (3) -
II polugodište -sve petice osim iz bosanskog (4)
- 6. razred -
I polugodište -sve petice osim iz:bosanskog (4), matematike (3), geografija (4) i tehničkog (4)
II polugodište -sve petice osim iz: matematike (4)
- 7.razred -
I polugosište -sve petice osim iz: matematike (3), biologije (4), fizika (4), hemija (4), tehničko (4) .
II polugodište -sve petice osim iz: engleskog, matematike, fizike i hemije (4).
- 8. razred -
I polugodište -sve petice osim iz: matematike (3), engleskog (4), fizike (4) i fizičkog (3) .
II polugodište, logično, još ne znam.

Ako se ne budem mogla upisati u Gimnaziiju gdje mogu?
-Voljela bi biti pedagog u školi, voditeljica neke emisije ili talk showa, učiteljica ili nastvanica geografije, biti kao sekretarice/tajnica (nešto u tom smislu) il' pak raditi na kruzerima. Ne bih htjela biti advokat ili neki inžinjer, a kamolii medicinska sestra il' nešto slično.
Molim vas HELP! Znm da imam još vremena, al' želim sad da znam, a ne da se odluučim u zadnjem trenu, pa onda da ispaštam.
P.S. Ima li ovdje nekoga ko je iz Tz i ide u Gimnaziju?

Catwalk

Catwalk

tuuzla tuuuzlaaa
sviđa mi se ime :'D

enivejs,možeš se upisati u gimnaziju. ocjene su ti dobre.

E dušice, gledaju se ocjene sa drugog polugodišta, a kod nas, u Tuzli, ti je moguće da se upišeš i sa gorim ocjenama u jače škole ako ti je tata RVI ili si pripadnik šehidske porodice. :)
Ja sam iz Tz (xD), al' idem u medicinsku školu al' ako hoćeš javi mi se u inbox i mogu ti dati MSN, ili link profila na Fejsu nekog od svojih prijatelja da ti kažu kako je to; al' moja ti je preporuka da upišeš Gimnaziju Ismeta Mujezinovića jer su profesori u Meši Selimoviću (gimn.) katastrofalni, a da ne pominjem ponašanje učenika.

gaby-bball

gaby-bball

U nasoj divnoj Tuzli se upisuju i oni koji su imali 5 puta gore ocjene od tebe tako da se nemoj brinut,samo nemoj upisat KSC gim jer treba zivaca da se prodje 4 godine s onim ludjacima,Ismet je 10 puta laksi od Mese i KSC ;))

Ja nisam ni pominjala KŠC jer se valjda podrazumijeva da nije toliko luda to upisati; godinama uči bosanski jezik i gramatiku i odjednom da pređe na hrvatski - nema logike. XD
Al' u KŠC su profesori PREstručni i prezahtjevni tako da ti ja to ne bih savjetovala iskreno. :)

gaby-bball

gaby-bball

Pa ako je imalo pametna upista ce nesto drugo a ne gim samo ce se mucit i opet mora na fakultet da bi bila nesto...

PahuLjicaa

PahuLjicaa

Ja mislim da možeš, ocjene su ti dobre :D

Linaa256

Linaa256

vidim da ti fizika i hemija nisu jača strana... ni meni nisu zato sam sebi udovoljila i upisala ekonomsku u Tuzli ... nije teško stvarno... a gimnazija..pa šta ja znam... to je po meni viša osnovna škola i glupa je jer ne znaš kakav ćeš učenik biti i ako ne odeš na fax odpiši da si školovana...

JasnAa

JasnAa

Mislim da ćeš moći upisati bilo koju gimnaziju u Tuzli. Preporučujem ti da se malo potrudiš u drugom polugodištu,da ti ocjene budu još bolje.
Ja sam ove godine 1. razred gimnazije. Idem u KŠC ''Sv. Franjo'' Tuzla. Doista,za KŠC imam sve pohvale.
Prvo polugodište je završilo,prošla sam odličnim i vjeruj da svatko to može,ako doista želi. Dosta ih priča o ovoj školi sa negativnim stavom,ne znam zašto. Škola je teška,ali ako želiš učiti nećeš imati problema. Zadovoljna sam sa odnosom profesor-učenik,odnos je korektan. Profesori su stvarno super,ima i onih koji stvarno puno traže,ali sve se to može izdržati. Svi profesori ti daju puno,ali i traže puno.
Što se tiče prelaska sa bosanskog na hrvatski,nema nekih većih poteškoća.Ja ih barem nisam imala,a nisam išla u osnovnu školu u KŠC. Većina stvari su ti iste,ako u nečemu griješiš profesor će te ispraviti.
Diploma ove škole je priznata u Europi,zato i je ''Sustav katoličkih škola za Europu'',te je većinom upisuju oni koji žele studirati u inostranstvu.
Malo se razlikuje od ostalih gimnazija u našoj državi.
Ako želiš doista učiti i upisati fakultet preporučujem ti KŠC,ja se nisam pokajala,barem ne još.
http://gm.ksc-tuzla.edu.ba/ Ovo ti zvanična stranica KŠC-Tuzla.
Ako ti još nešto bude trebalo,samo se javi. ;)

StarLuckymi

StarLuckymi

ma ne znam da li su ti ove gimnazije uopste dobre, jer ono, ti nemas fkt nikakav smjer koji bi mogao da radis, naravno sa onim opcim smjerom, ili recimo da upises neki sada smjer ono prirodne nauke, kao- hemija biologija fizika ili ne daj Boze matematike, e tu sec umrijet- garantovano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Slična pitanja:

Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se